Ana SayfaGündem657'nci Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali başlıyor

657’nci Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali başlıyor

Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali, bu yıl 9-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festival, bu yıl da yağlı güreşlere ev sahipliği yapacak.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 9-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 657’nci Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali için geri sayım başladı. 657 yıllık festival, her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden eğlenceli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Festival, 9 Temmuz’da, tören kortejinin Edirne Belediyesi önünde toplanmasıyla başlayacak. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Tören korteji buradan 25 Kasım Stadyumuna hareket edecek. Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gruplarının gösterileri Edirneliler ile buluşacak. 10 Temmuz’da ’da Saraçlar Caddesi’nde konser verilecek. 11 Temmuz’da Atatürk Anıtı’nda halk oyunları gruplarının gösterileri Edirnelilerle buluşacak. 12 Temmuz’da Selda Bağcan, Sarayiçi Konser Alanı’nda sahne alacak.

Güreşler 13 Temmuz’da

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ise 13 Temmuz’da Sarayiçi Er Meydanı’nda başlayacak. 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Ağası Seyfettin Selim Orduevinin önünde düzenlenecek törenle karşılanacak. Daha sonra kortej Belediye Başkanlığının önünden hareketle Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek çelenk sunma törenine katılacak. Ardından da Pehlivanlar Mezarlığı’na giderek, pehlivanların kabirlerine çelenk sunacak ve dua edecek. Saat 12.00’da Selimiye Camisi’nde pehlivanlar için mevlit okutulacak.

Ünlü sanatçılar sahne alacak

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılışı ise aynı 18.30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenecek. Açılış konuşmalarının gerçekleştirileceği programda, pehlivanlar tarafından resmi geçit töreni düzenlenecek. Edirneliler, daha sonra 21.00’de Sarayiçi Konser Alanı’nda ünlü sanatçı Mehmet Erdem ile unutulmaz bir gece yaşayacak.

14 Temmuz’da güreş müsabakaları Kırkpınar Er Meydanı’nda 09.00’da başlayacak. Gün boyu devam edecek güreşlerin ardından Edirneliler, 21.00’da Gülşen’in unutulmaz şarkılarıyla doyasıya eğlenecek. 15 Temmuz’da ise güreş müsabakaları 09.00’da başlayacak. 15.00’da ise 658 Kırkpınar Ağasını belirleyecek olan koç satış ihalesi gerçekleştirilecek. Program başpehlivanlık güreşlerinin ardından düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla