Ana SayfaUlaşımAdana toplu ulaşımında temassız kart dönemi başladı

Adana toplu ulaşımında temassız kart dönemi başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kentkart ve MasterCard paydaşlığı ile temassız kart sisteminin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kentkart ve MasterCard paydaşlığı ile temassız kart sisteminin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MasterCard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ve Kentkart Genel Müdür Yardımcısı Burak Peksoy katıldı.

MasterCard Genel Müdürü Yiğit Çağatay, MasterCard’ın birçok ülkede uygulandığını ifade etti. Çağatay, bu teknolojinin Adana’da uygulanacak olmasının kent insanı için avantaj olduğunu belirtti. Kentkart Genel Müdür Yardımcısı Burak Peksoy, Adana’da temassız kart özellikli banka kartları aracılığıyla bin beş yüz araçta ve raylı sistem ağında bu uygulamanın yapılacağını ifade etti.

“Dijital ortamdan faydalanmak önemli”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini belirtti. Sözlü, dünyanın artık insanlarının avucunun içinde olduğunu vurguladı. Sözlü, dijital ortamdan faydalanmanın önemine değindi. Sözlü, Adana’nın Avrupa’nın şehircilikte, ulaşımda gelişmiş ülkeleri ile yarışmasını istediğini söyledi. Sözlü, 15 Mart’a kadar temassız kart uygulamasına geçmeyen tüm araçların trafikten men edileceğini duyurdu.

Konuşmalarının ardından Başkan Hüseyin Sözlü, otobüse binerek uygulamayı kullandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla