Ana SayfaUlaşımAdana'da hedef bisikleti yaygınlaştırmak... Bisiklet Çalıştayı yapıldı...

Adana’da hedef bisikleti yaygınlaştırmak… Bisiklet Çalıştayı yapıldı…

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası tarafından “İki Teker Adana” çalışmaları çerçevesinde, “Bisiklet Çalıştayı” yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Şubesinin kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla “İki Teker Adana” başlığıyla yaptıkları çalışmalar sürüyor. Çalışmalar, “Adana’da Bisiklet Çalıştayı” ile devam etti. Çalıştay, Büyük Sürmeli otelde yapıldı. Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Mimarlar topluluğumuzun mesleki alanları içindeki kent sorunları hakkında, çözüm odaklı öneriler geliştirilmesini topluma hizmet olarak gören bir politika anlayışındayız. Kente dair önerilerin gerçekleştirilmesinde sivil toplum örgütlerinin bilinçli, kuvvetli ve sürekli takipleri gerekmektedir. Ayrıca, kent problemlerinin çözümünde, kent halkı ve sivil toplum örgütlerinin bilinçli, kuvvetli ve sürekli değerlendirmelerinin yerel yönetimler üzerindeki yönlendirme etkisini de son derece değerli buluyor ve destekliyoruz” dedi.

“Bisiklet, çevre ve gürültü kirliği yapmaz”

Tüzün’ün ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül konuştu. Gül, “Bisiklet kullanımının artırılması şehrimiz ve ülkemiz için, başta karbon salınımından kaynaklanan kirliliğin azaltılmasının yanı sıra sağlık ve ekonomik yönünden de oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bisiklet kullanımı eğlenceli, çevre dostu, hızlı ve pahalı olmayan bir aktivitedir. Çevre ve gürültü kirliliği yaratmadığından günümüz ulaşım modellerinin temel ögelerinden biri haline gelmiştir. Bu sebeple bisiklet kullanımı bütün dünyada özellikle şehir içi ulaşımı yaygınlaşmaya başlamıştır” ifadelerinde bulurdu.

Günün sonunda masalardan gelen raporlar forum da tartışıldı ve eylül-ekim aylarında yeniden buluşmak dilekleriyle çalıştay sona erdi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla