Ana SayfaUlaşımAdana’da toplu ulaşımda nakit ödeme kalkıyor

Adana’da toplu ulaşımda nakit ödeme kalkıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, otobüsler ve metroda olduğu gibi, özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda da nakit ödemeyi kaldırıyor. Toplu taşımada artık Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartları geçerli olacak.

Adana’da kentiçi toplu taşıma hizmetlerinde tam otomasyona geçiş sürecinin tamamlanmak üzere. Bunun ardından 1 Ağustos 2018’den itibaren özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda paralı biniş uygulaması sona erecek. Vatandaşlar, belediye otobüsleri ve metroda olduğu gibi özel halk otobüsleri ve dolmuşlara artık nakit veremeyecek. Tüm araçlarda Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartlarını kullanarak seyahat edebilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, toplu taşıma hizmetinin güvenli ve ekonomik şekilde yürütülmesi amacıyla yeni bir uygulamaya başladı. Belediye, uygulamayla elektronik ücret toplama sisteminde tam otomasyon sağladı. Buna göre 1 Ağustos’tan itibaren belediye otobüsleri ve metroda olduğu gibi özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda paralı biniş uygulamasının sona ereceği duyuruldu. Anılan tarihten itibaren vatandaşların özel halk otobüsleri ve dolmuşların tamamında Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartlarını kullanarak toplu taşıma hizmetinden yararlanacağı belirtildi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla