Ana SayfaKültür SanatFestival ŞenlikAlanya Turizm ve Sanat Festivali coşkuyla başladı

Alanya Turizm ve Sanat Festivali coşkuyla başladı

18’incisi düzenlenen Alanya Turizm ve Sanat Festivali, temsili Yörük göçü ve kortejle başladı. Festival, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 18’inci Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başladı. Festivalin açılışı, temsili Yörük göçü ve kortej yürüyüşüyle yapıldı. Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşüne Kaymakam Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler katıldı.

Büyük ilgi gördü

Mehteran takımıyla çeşitli dans ve sanat okullarından katılanların kostümleri ve gösterileriyle dikkati çektiği kortej, özellikle de yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Animasyon gösterilerinin yanında develerle temsili Yörük göçünün de canlandırıldığı kortej, tarihi Kızılkule önüne kadar sürdü. Kortejin ardından ünlü tenor Hakan Aysev, yüzlerce kişiye muhteşem bir konser verdi. İskele Caddesi Şelale Meydanı’ndaki konserde Aysev, şarkılarıyla dinleyenleri mest etti. Aysev, konserin son bölümlerinde kendine has yorumu ile oyun havaları söyledi. Konser sonunda başkan Yücel, Aysev’e plaket ve çiçek takdim etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla