Ana SayfaGündem'Şeker fabrikası' satışı belediye başkanını istifa ettirdi

‘Şeker fabrikası’ satışı belediye başkanını istifa ettirdi

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu Belde Belediye Başkanı Saim Kırcı, Alpullu Şeker Fabrikası ile ilgili satışın gerçekleşmesi nedeniyle partisi MHP’den istifa etti.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu Belde Belediye Başkanı MHP’li Saim Kırcı, özelleştirilen Alpullu Şeker Fabrikası’nın satışının onaylanması üzerine partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kırcı, istifasını Babaeski İlçe Seçim Kurulu’na sunduğunu söyledi. Kırcı, Alpullu’ya güzel hizmetler yaptığı inancında olduğunu belirtti. Kırcı, “Alpullu’da fabrikamız 4 yıldır çalışmıyordu. Bölge halkı ile birlikte çalışması için verdiğimiz mücadele sonucunda fabrika2017 yılında üretime geçti. Ancak sevincimiz kursağımızda kaldı. Çünkü Alpullu denince şeker fabrikası, şeker fabrikası denince Alpullu akla gelir. Fabrika ile özdeş olmuş Alpullu beldesinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılında kurduğu ve ilk şekerin üretildiği yer Alpullu Şeker Fabrikası’dır” dedi.

“Karar, belde halkını derinden üzmüştür”

Kırcı, “Ama 21 Şubat 2018’de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait ve içinde Alpullu Şeker Fabrikamızın da yer aldığı 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine ilişkin ilana çıkmıştır. Bu bölge halkını olduğu gibi şahsımı ve belde halkımı da derinden üzmüştür. Bu süreçte, belde halkım ve şahsım Alpullu Şeker Fabrikası’nın satılmaması için büyük bir mücadele vermiştir. Ama partim ve genel başkanım Sayın Devlet Bahçeli ise hiçbir açıklama yapmamış ve tepki göstermemiştir. Partimin bu anlaşılmaz tutumu, belde halkımın tepkisini çekmiş ve şahsıma baskılar oldukça yoğunlaşmıştır” diye konuştu.

Kırcı, bu nedenle MHP’den istifa etme kararı aldığını aktardı. Kırcı, “Bu vesile ile adaylığım ve başkanlığım sürecinde bugüne kadar bana destek veren tüm MHP’lilere teşekkür ederim. Bundan sonraki siyasi hayatımı bağımsız olarak sürdüreceğim. Kamuoyuna saygı ile duyururum” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla