Ana SayfaKentsel DönüşümAnkara'nın Altındağ Belediyesi binası yıkılıyor

Ankara’nın Altındağ Belediyesi binası yıkılıyor

3 bloktan oluşan ve bir bloku 2016 yılında yıkılan Ankara’nın Altındağ Belediyesi binasının bir bloku daha, Başkan Veysel Tiryaki’nin talimatıyla yıkılıyor.

Ankara’nın Altındağ Belediyesi, tarihi dokuların ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, Ankara Kalesi çevresindeki restorasyon çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Belediye bu çerçevede, 3 bloktan oluşan belediye binasının bir blokunu Başkan Veysel Tiryaki’nin talimatıyla 2016 yılında yıkmıştı. Tiryaki, şimdi de belediyenin başka bir bölümünü daha yıkmaya karar verdi. Belediyenin bulunduğu yerin 80’li yıllar öncesinde Esenpark olarak bilindiğini ifade eden Tiryaki, belediye binasının bu dokuyla uyuşmadığını belirtti.

“Devasa bir binaya ihtiyacımız yok”

Tiryaki, belediyede yeniden yapılanmayla birlikte personel sayının azalmasından dolayı devasa bir binaya ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi. Tiryaki, “Üç bloktan oluşan bu devasa binanın bir bloku dediğiniz gibi 2016 yılında yıkıldı ve tüm Ankaralıların memnun olduğu görünüme kavuştu. Şimdi diğer bir blokun daha yıkımına başlanıldı” dedi.

Yıkıldıktan sonra binaların yerine yeni binalar yapılmadığını, tamamen yeşil alana dönüştürüldüğünü söyleyen Tiryaki, “Dünyanın her yerinde şehrin en kıymetli yerleri eski şehir merkezleridir. Bunlar yıkılmaz, yıllarca korunur” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla