Ana SayfaGündemAtatürk Orman Çiftliği arazisi belediyeye tahsis edilecek

Atatürk Orman Çiftliği arazisi belediyeye tahsis edilecek

Atatürk Orman Çiftliği arazisi, hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ve tesisler yapılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine tahsis edilecek.

Kamuoyunda “Torba yasa” olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygun görüşü ile Atatürk Orman Çiftliği’nin belirlenen arazisi Ankara Büyükşehir Belediyesine tahsis edilecek. Tahsilin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Atatürk Orman Çiftliği’nin tüzel kişiliğine bir külfet ve yükümlülük getirmemek kaydı var. Bunun için Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalanacak. Bununla, çiftlik Ankara Büyükşehir Belediyesine, hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile buralara gelecek ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapılar yapılmak üzere 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis edilecek.

Tahsis süresinin sonunda alan içerisindeki her türlü yapı tesis ve malzeme, bedelsiz olarak Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne devredilecek. Tahsis edilen bu alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilecek şartlarla 29 yıla kadar üçüncü kişilere kiraya veya işletmeye verilebilecek. Çiftliğin belirlenen arazisinin kiraya veya işletmeye verilmesinde, “Çiftlik arazileri üzerinde konut, ticaret ve sanayi amaçlı yapılaşma yapılamaz” hükmü geçerli olmayacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla