Ana SayfaÇevreAtık YönetimiAvcılar Belediyesi, "Alo Atık Yağ Hattı" kurdu

Avcılar Belediyesi, “Alo Atık Yağ Hattı” kurdu

Temiz bir çevre ve sürdürebilir doğal kaynakları korumak amacıyla İstanbul’un Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 444 6 989 Alo Atık Yağ Telefon Hattı kuruldu.

Türkiye’de tonlarca bitkisel atık yağ, doğaya ve çevreye tehlike saçıyor. Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de bu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla atık yağ toplamaya başladı. Belediye yetkilileri, ilçe genelinde, kızartılmış yiyeceklerin son zamanlarda daha fazla tüketilmesi sebebiyle, atık bitkisel yağların çoğaldığını ifade etti. Yetkililer, Avcılar genelinde, yürütülen bu proje ile doğaya olan insan tahribatını ve çevrenin kirlenmesini önlemek amacına yönelik çalışmalar yapıldığını anlattı.

Belediye bünyesinde Alo Atık Yağ Telefon Hattı kurulmasıyla, kızartma yapmak amacıyla kullanılan kirli yağların, temiz sulara ve kanalizasyona karışmadan toplanması amaçlanıyor. Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, kalorisi çok yüksek olan bu yağların suya ve kanalizasyona karıştığı zaman büyük oranda tahribata neden olduğunu söyledi. Yetkililer, atık suların arıtılması maliyetlerini de arttırdığını, yağların zamanla borularda birikmesiyle tıkanmalara neden olduğunu da kaydetti.

Daha temiz bir Avcılar

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ise, Atık yağları daha hızlı toplamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Benli, “Çevre dostu belediyecilik yapıyoruz. Bu kapsamda daha temiz bir Avcılar’da yaşamak ve sürdürebilir doğal kaynakları korumak için çalışıyor. İlgili ekiplerimiz tarafından sularımıza, denizlerimize ve topraklarımıza karışmadan atık yağları dikkatle toplamaktayız. Çocuklarımıza daha sağlıklı bir doğa bırakmak için Avcılar olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla