Ana SayfaÇevreTÜRÇEV, Balıkesir plajlarına 5 mavi bayrak verdi

TÜRÇEV, Balıkesir plajlarına 5 mavi bayrak verdi

TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Balıkesir’in dünyaca ünlü 5 plajına 5 mavi bayrak verildi. Bayraklar, törenle asıldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularda kriterlere uyan plajlara mavi bayrak veriliyor. Bu şartları yerine getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bu yıl 5 mavi bayrak birden verildi. Bu kapsamda Sarımsaklı Halk Plajı’nda tören düzenlendi. Törende, Sarımsaklı Ören-Öğretmenler Sitesi, Erdek ve 2 adette Altınoluk olmak üzere 5 mavi bayrak verildi. Bayraklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teslim edildi.

Başkan Kafaoğlu, Balıkesir’de turizm denildiğinde akla Ayvalık’ın geldiğini vurguladı. Kafaoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğunda olan tüm sağlık ve çevre standartlarını taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslar arası bir çevre ödülü olan mavi bayraklı plaj sayısı büyükşehirin sorumluluğunda olan plajlarda bu yıl 5’e yükseldi. Mavi bayrağımızı göndere çekerek kıyı ve sahillerimizde temizlik çalışmalarını açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Törene, ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla