Ana SayfaGündemBaşkan Hayri Türkyılmaz, Başkan Alinur Aktaş'ı ziyaret etti

Başkan Hayri Türkyılmaz, Başkan Alinur Aktaş’ı ziyaret etti

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaretinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a Mudanya Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri de eşlik etti. Bursa’nın tüm ilçeleriyle değerli olduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “Bursa’nın her ilçesinin ayrı bir özelliği ve güzelliği var. Ancak Mudanya, Allah vergisi özelliklere sahip” dedi.

Denizi, yeşili, havası, tatil beldeleri ve zeytini ile Mudanya’nın gelişime açık bir ilçe olduğuna değinen Başkan Aktaş, “Farklı siyasi partilerden seçilmiş iki belediye olabiliriz ama demokrasiye inanan insanlarız. Önemli olan ülkemize ve şehrimize değer katabilmek… Bunun için de birbirimizden istifade etmeliyiz. Bu manada herhangi bir önyargı taşımadığımızı ama gerektiğinde karşılıklı eleştirileri ortaya koyacağımızı biliyoruz. Bursa hepimizin” diye konuştu. Başkan Aktaş, geçen hafta katıldığı Cidde Turizm Fuarı’ndaki değerlendirmelerini de anlatarak, “Bursa, yıldız gibi parlıyor ama bu parlayan yıldızı çok rantable ullanamadığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar yapılanları takdir ediyorum ama daha fazla çalışmamız gerekiyor. Her ilçemizin ayrı bir değeri, turizm, sanayii ve tarımda katabileceği değerler var” şeklinde konuştu.

“Bursa hak ettiği değere kavuşacaktır”

Başkan Aktaş, Bursa’nın turizm potansiyelini daha da değerlenmesi amacıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Bu noktada yerel yöneticilerin sürece koyacağı katkılar var. Yapacağımız çalışmalarla Bursa’mız hak ettiği değere daha fazla kavuşacaktır. Bunun için gayret sarf edeceğiz, Bursa bir tane ve Bursa hepimizin, bizim şehrimiz. Kendi içimizde diyaloğumuzu sağlayalım ve Bursa’nın güzelliklerini hem Türkiye’ye hem dünyaya anlatalım” diyerek Türkyılmaz ve ekibine ziyaret nedeniyle teşekkür etti.

“Tamamen müteahhit kaynaklı bir gecikme”

Sahil projesi ile ilgili de açıklama yapan Başkan Aktaş, Mudanya’daki sahil projesinde müteahhit ve ihale prosedüründen kaynaklanan gecikme yaşandığını belirtti. 31 Ocak’ta biteceği belirtilen projenin talihsiz bir müteahhide denk gelişi nedeniyle sürecin uzadığını ve şu an bitmeyen her gün için ceza uygulandığını söyleyen Başkan Aktaş, “400 m2’lik zeminde yaklaşık 1 hafta 10 günde bitirilebilecek bir iş var. İnşallah Mart ayında içerisinde çayımızı içmeye hep birlikte gideriz. Yüzde 95’i bitmiş bir çalışma… Kredili bir iş olduğundan finansman sıkıntısı da söz konusu değil. Maalesef tamamen müteahhit kaynaklı gecikme… Yeni bir kişiye ihale etmeyi de düşündük ama sürecin daha uzun sürmesini istemedik. Mudanya, bir çekim merkezi… İnsanların daha rahat dolaşmaları ve eğlenmeleri için ortamlar hazırlanmalı. Bunu bir an evvel tamamlamalıyız…” açıklamasını yaptı.

“Hizmetin partisi yok”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasında birilerinin öne çıkarmaya çalıştığı gibi bir sorunun olmadığını vurgulayarak, “Bursa ile ilgili önemli konularda bilgi alışverişinde bulunduk. Farklı siyasi partilerden olmamız nedeniyle Büyükşehir ile ilçe belediyesi çatışması var gibi bir algı oluşturuldu ama aslında olmadığını herkesin bilmesini isteriz. Farklı siyasi partilerden de olsak amacımız Bursa’ya hizmet etmektir. Hizmetin partisi olmuyor. Bizler Bursa’yı geleceğe en iyi şekilde nasıl taşıyacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Türkyılmaz, hem Bursa’da yaşayanları hem de kente gelenleri olumlu düşündürecek hizmetler için çalıştıklarını belirterek, “4 mevsimin aynı anda yaşandığı değerli kentimizin denizi, havası, zeytini, arkeolojik değerleri, sıcak suyu, kültürel mirası ve tüm değerleri için birlikte çalışarak Bursa’yı geleceğe taşımalıyız” diye konuştu.

“Sorunları birlikte çözeceğiz”

Yerel yönetimlerde diyalogun önemine vurgu yapan Türkyılmaz, Başkan Aktaş’a görevinde başarılar dileyerek, “Bundan sonra daha organize çalışarak, Bursa ve Mudanya’nın sorunlarını birlikte çözeceğiz. Diyalog sürdüğü müddetçe Bursa’ya ve ülkemize daha fazla hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sahil projesiyle ilgili olarak Mudanya Belediyesi’nin engel olmadığını, birilerinin konuyu yanlış yorumlamaya çalıştığını söyleyen Türkyılmaz, sahil projesinde ihaleyi kazanan firmanın yaşadığı mahkeme süreciyle alakalı sürecin uzadığını belirterek, “Kardeşim diye gördüğüm Alinur Başkan ile polemiğe çektiler ama biz buna asla izin vermedik” dedi. Ziyarette, Bursa ve Mudanya’daki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunuldu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla