Ana SayfaAkıllı KentlerTurkcell Teknoloji Zirvesi, başkanları buluşturdu

Turkcell Teknoloji Zirvesi, başkanları buluşturdu

Turkcell’in düzenlediği Teknoloji Zirvesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla yapıldı.

Turkcell’in düzenlediği Türkiye’nin en kapsamlı ve geniş katılımlı teknoloji etkinliği olan Teknoloji Zirvesi, ‘Türkiye. Bugün. Şimdi’ sloganıyla başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirveye bilim, teknoloji ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de konuşmacı olarak katıldığı “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” adlı oturumda şehirlerin teknolojiyle bağı konuşuldu.

“Hayatımızı nasıl kolaylaştıracağımızı konuşmalıyız”

Zirvede konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, “Biz akıllı kentler üzerine konuşacağız. Bilginin networkü, şehir hayatından kolaylaştıracak teknolojiler nasıl olmalı, bunun mantığını nasıl olması gerektiğini anlatmamız gerekiyor. Bu şehirde yaşayanlar olarak bilgi üretenler, paylaşan ve kullananlar olarak hayatımızı ne yaparak daha da kolaylaştırabiliriz ve az verimle çok verim elde edebiliriz bunlar üzerine durmaya çalışacağız” dedi.

“İlklerimiz var”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Belediye olarak akıllı şehirlerle ilgili çalışmalarımız var. Belediyesi olarak bizim akıllı şehirlerle ilgili çalışmalarımız var. Bu anlamda Türkiye’de ve dünyada da ilklerimiz var. İletişim teknolojileri, şehre ve şehirde yaşayanların refahına katkıda bulunmak için şehirdeki bütün görünen, görünmeyen yaşayan ve yaşamayan her şey hakkında bilgi sahibi olabilmek önemli. Bunların hepsini toparlayıp bir ürüne dönüştürülmesi ve bu sayede de strateji oluştururken, hizmet oluştururken, bunlardan faydalanılması temennimiz. Yani şehirlerin bu hale getirilmesi akıllı devletin de vazgeçilmez temel ayaklarından bir tanesi. Tabi bunları oluşturmak için uzun yıllar üzerinde çalışılmış, her defasında daha da geliştirilmiş. Netice olarak akıllı şehirlere ulaşmış bir belediye olarak burasının vesilesiyle bunları insanlara sunacağız” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla