Ana SayfaGündemBeyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan çöken binayla ilgili açıklama

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’dan çöken binayla ilgili açıklama

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Sütlüce’de çöken binaya ilişkin açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, binanın kaçak yapı olduğunu vurguladı.

İstanbul’un Beyoğlu İlçesi İmrahor Caddesi Fuadiye Sokak’ta zemininde toprak kayması oluştuğu için tahliye edilen apartman çöktü. Zemin artı 3 katlı binanın yanındaki temel kazısı sırasında saat 10:30 sularında toprak kayması yaşandı. Göçüğü gören vatandaşlar hemen binadakileri uyardı. Bina tahliye edilirken, çevredeki apartmanlar da tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgeye itfaiye ve zabıta ekipleri gönderildi. Bina, boşaltıldıktan yaklaşık 2 saat sonra çöktü. Polis ekipleri, bina yakınındaki caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı.

“Binanın iskanı ve ruhsatı yok”

Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Demircan, “Bir heyelan üzerine denk düşen 3 binada tehlike yaşıyoruz. İnşaatı devam eden bir yapının üzerinde 1994’te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor. Olay, saat 10.30 sıralarında oldu. 1,5 saat içerisinde belediyemiz 3 binaya müdahale etti, oraları tahliye etti; elektriğini, suyunu, doğalgazını kesti. Hayati bir tehlike şu an için söz konusu değil” dedi.

“Vatandaşlarımızın mesuliyeti bizde”

Demircan, “Evi çöken bütün vatandaşımızın durumu bize aittir, onlar bizim misafirimizdir. Onların bu geçici sürede hayata nasıl entegre olacaklarını biz koordine edeceğiz. Mesele şu anda açıkta kalan ailelere sahip çıkmak. Burada şu anda malı zarar görmüş bütün vatandaşlarımızın mesuliyeti bizde. Onları sahiplenme bizim vazifemizdir” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla