Ana SayfaGündemFatma Şahin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Fatma Şahin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçildi. Şahin, UCLG-MEWA başkanlığını da yürütüyor.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Kurulu, Ankara’da toplandı, yeni başkanını oyladı. Birliğin yeni başkanı, UCLG-MEWA başkanlığını da yürüten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Şahin, 1945’ten bu yana farklı siyasi görüşten yerel kalkınmanın mimarlarını bir araya getiren birliğin önemli bir misyon yüklendiğini bildirdi. Şahin, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığını açıklayan TBB Başkanı Tahir Akyürek ile Genel Sekreter Hayrettin Güngör için yeni bir dönemin başlayacağını aktardı.

“Belediyecilik aşk işidir”

Şahin, belediyeciliğin aşk ve sevda işi olduğunu anlattı. Şahin, “Doğduğun, büyüdüğün topraklara hizmet etmek için önce işini sevmek, işini aşkla yapmak, insana dokunmak, onların hayır dualarıyla beslenmek gerekir. 2002 yılında parlamentoda görev aldım, kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptım. 4 yıldan beri de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum. İlçe belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle birlikte çok zor dönemden geçtik. Yalnızca ekonomik kalkınma değil, artık insanı merkeze alan bir kalkınma modeli, çevresel bir kalkınma modeli Dünya’da yükselen bir değer olduğunu görüyoruz. Dünya, kentsel liderlik, sürdürülebilir kentsel kalkınmadan bahsediyor. 24 Haziran itibariyle Türkiye yeni bir modele geçerken, seçilmişlerin, yerel aktörlerin çok daha güçlendiği yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyorum” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla