Ana SayfaGündemBaşkan Emin Halebak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip oldu

Başkan Emin Halebak, Alpullu Şeker Fabrikası’na talip oldu

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “Alpullu Şeker Fabrikası’nı satın almak istiyorum. Param var, bunun bedelini ödemeye hazırım” dedi.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle yaptırılarak 1926’da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası’nın önünde protesto için toplanan CHP’liler, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılması yönünde slogan atarak pankart açtı.

“Bu mirası halka vermek istiyorum”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da, protestonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Alpullu Şeker Fabrikası’nı satın almak istediğini söyledi. Belediyenin kendi öz kaynakları ve alım gücünün olduğunu vurgulayan Halebak, milli ve yerli fabrikaya sahip çıkmak istediğini bildirdi. Fabrikayı alarak halka teslim etmek istediğini anlatan Halebak, “Alpullu Şeker Fabrikası’nı satın almak istiyorum. Param var, bunun bedelini ödemeye hazırım. Üreticiler, tüketiciler burada, ben de maddi kaynaklarımla eğer satılıyorsa bu mirası alıp tekrar halka vermek istiyorum. Lüleburgaz Belediyesi’nin kendi öz kaynakları vardır, bunu da satın alacak gücü vardır. Kaç para diyorlarsa o fiyata satın alacağım. Tabii ki girişimim olacak. Alarak şeker üretimine devam edeceğiz” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla