Ana SayfaGündemBaşkan Zekai Kafaoğlu, Ankara'da projeleri için destek istedi

Başkan Zekai Kafaoğlu, Ankara’da projeleri için destek istedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkent Ankara’da projeleri ile ilgili destek istedi.

Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Zekai Kafaoğlu, ilk olarak “Şehir 2023 Vizyonu” çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Refik Tuzcuoğlu’nun da katılımlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Genel Sekreter Mehmet Gürbüz, uzun zamandır üzerinde çalışılan projeye 4. il olarak Balıkesir’i de ekletmeyi başardılar.

Teknokent’in temeli nisanda atılıyor

Proje kapsamında Balıkesir, pilot iller arasına girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023’deki hayal edilen iller için örnek projeleri hazırlamasının ardından Balıkesir’de bu projelerin tamamından faydalanma imkanı bulacak.

Ankara ziyaretleri arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü de ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, TEKNOKENT Projesi ile ilgili gelinen son noktayı Bakan Özlü’ye aktardı. Kafaoğlu, projenin temel atma aşamasına geldiğini söyledi. İlgili projeye ilişkin Bakan Faruk Özlü bakanlık olarak her türlü desteği vermeye de devam edeceklerini dile getirirdi. Özlü, nisan ayında gerçekleştirilecek temel atma programına mutlaka katılacağını söyledi.

Organize sanayi gelişecek

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette, OSB genişleme alanı ve yatırımlara ilişkin fikir alış-verişinde bulunuldu.

Kafaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirbaş’la görüştü. Kafaoğlu, diğer projeler ile ilgili temaslarda bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla