Ana SayfaGündemBaşkan Behçet Saatcı İYİ Parti'ye geçti

Başkan Behçet Saatcı İYİ Parti’ye geçti

MHP’den istifa edip, DP’ye geçen Muğla’nın Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, İYİ Parti’ye geçti. Saatçı’ya rozetini Genel Başkan Meral Akşener taktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önce MHP’den istifa edip DP’ye, ardından da İYİ Parti’ye geçen Muğla’nın Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya İYİ Parti rozetini takmak üzere geldiği Fethiye’ye geldi. Akşener, ”Cumhurbaşkanı Akşener” sloganları ile karşılandı.

Akşener, Belediye binası önünde Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı, İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve çok sayıda vatandaş ile birlikte belediye bandosunun çaldığı İzmir Marşı ve Vardar Ovası türküsü ile karşılandı. Akşener, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerinin tarihinin açıklanmasının ardından ilk seçim çalışmasına da Fethiye’den başladı. Akşener’in belediye binasına girişinde üzerine sarıçiçek yaprakları atıldı.

Belediye binası içinde çiçeklerle karşılanan Akşener, onlarca belediye personelinin elini tek tek sıkarak Saatcı’nın makam odasına geçti. Burada gazetecilere kısa açıklamalarda bulunan Akşener, ”Çok eski arkadaşım Behçet Saatcı ile inşallah bir yol yürümek üzere Fethiye’ye geldik. Partimize ve bizlere güç katıyorlar. 24 Haziran baskın ötesi ani bir seçim kararı alındı. İYİ Parti’nin önünü kesmek için her şeyi yapıyorlar. İYİ Parti tüm hukuki şartlarını tamamlamıştır. 10 Haziran itibariyle seçime hak kazanmıştır” dedi.

Akşener, 1980 ve 1960 darbelerini de hatırlatarak o dönemdeki siyasi durumu anlatıp; ”Türk Siyaset tarihinde tabandan teşkilatlanarak yukarıya giden bir partiyiz. 77 ilde teşkilatlandık. 67 ilimizde kongremizi yaptık. Milletimizin ortaya çıkardığı bir gücüz. Kadınlar da benim için kurtarıcı. El ele tutuşup Türkiye’yi kurtaracağız” dedi. Bir gazeteci, 1977 yılında Alparslan Türkeş’in de seçim hareketini Fethiye’den başlattığını ve 19 milletvekili kazandığını hatırlatınca Akşener, ”Tevafukları severim” şeklinde gülümseyerek cevap verdi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla