Ana SayfaGündemBaşkan Sibel Uyar, köylülerle kuşkonmaz fidanı dikti

Başkan Sibel Uyar, köylülerle kuşkonmaz fidanı dikti

Alternatif ürün üretimi ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen İzmir’in Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, köylüye dağıttığı 2 bin kuşkonmaz fidanını onlarla birlikte dikti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü ve Urla Belediyesi işbirliğiyle Alternatif Ürün Üretimi ve Yaygınlaştırılması Projesi sürüyor. Bu kapsamında üreticilere dağıtılan kuşkonmaz pençesinin dikimi Urla’nın Nohutalan köyünde yapıldı. Araziye toplamda 2 bin fidan dikildi.

Fidan dikimine Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay ve çiftçiler katıldı. İlk fideyi, Başkan Sibel Uyar, vatandaşlarla birlikte dikti. Uyar, alternatif ürün olan kuşkonmazın üretimi için çiftçiye başarı diledi. Uyar, “Bitki marka değeri çok yüksek bir ürün. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte çiftçimize kırsal alanda yeni alternatif ürünler oluşturuyoruz. Çiftçimiz yeter ki üretsin ben elimden geldiğinde destek olmaya devam edeceğim” dedi.

Üreticinin önemli bir gelir kaynağı olacağı düşünülen kuşkonmaz bitkisi, dikildikten sonra 10 -12 yıl boyunca hasat veriyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla