Ana SayfaAkıllı KentlerBaşkan Menderes Türel: "Antalya 4.0 projesine uyumlu"

Başkan Menderes Türel: “Antalya 4.0 projesine uyumlu”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın birçok konuda öncü ve akıllı kent projelerinde de en hızlı ilerleyen şehirler arasında olduğuna dikkat çekti. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehir projelerinde oldukça önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO tarafından düzenlenen ‘Endüstri 4.0 ve Akıllı Kent uygulamalarını birleştiren dijital kent vizyonu: Antalya 4.0 Projesi ile ilgili düzenlenen toplantıda konuştu. Başkan Türel, Antalya’nın dijital dönüşümü konuşması ve bu noktaya gelmiş olmasının kendisi için büyük bir memnuniyet vesilesi olduğunu söyledi. Türel, Antalya’nın daima daha yüksek hedeflere ilerlemesi gerektiğine inandığını, bunu devamlı dile getirdiğini ifade etti. Türel, “Bazı konuların konuşularak, tartışılarak olgunlaştırılması son derece önemlidir, dijital dönüşüm de böyle bir konudur” dedi.

“ANTALYA ÖNCÜ ŞEHİRDİR’

Başkan Türel, “Dijital dönüşüm elbette ki, otonom makinalar, fabrikalar gibi yenilikleri ifade etmektedir. Fakat biliyoruz ki, her şeyin özü insan zekâsı, insan inancıldır. Hiçbir akıllı makina insan ruhunun, insan gönlünün yerini tutamayacaktır. Biz elbette ki, teknolojinin bir araç olduğunu, asıl gayenin insan olduğunu bilerek, her sahada insanımıza en iyi hayat konforunu sağlamak için de teknolojiden vazgeçemeyiz. Bunun içinde elbette bütün adımları atmak durumundayız. Antalya, Türkiye’de birçok konuda öncü şehirdir, Türkiye’de akıllı şehir projelerinde de en hızlı ilerleyen şehirlerarasındadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi de akıllı şehir projelerinde oldukça önemli mesafeler kat etti” diye konuştu.

“AKILLI ŞEHİR PROJELERİNİ ANLATTI

Akıllı şehir projelerini anlatan Başkan Menderes Türel, “Yönetilebilir internet hizmeti kapsamında, ilçelerimiz dâhil, 38 lokasyonda ücretsiz WI-FI hizmeti için gerekli alt yapı şu anda kuruldu. Projenin akıllı kent ile ilgili yüzde 81’i tamamlandı, 2 aydan kısa bir zaman içerisinde de tamamen inşallah hizmete girmiş olacak. Bir pilot proje olarak Yavuz Özcan Parkı’nda akıllı aydınlatma ve akıllı sulama sistemleri kuruyoruz, burada akıllı sulama diyorken belirli saatlerde otomatik sulama sisteminin açılması değil, toprağın nem durumuna göre toprak kurudukça sulama sisteminin faaliyete geçtiği içindeki sensörlerle bu sulama sistemi hizmet yürütüyor. Gerçekten farklı bir akıllı kent uygulamasıdır. Turistler için de önemli kolaylık sağlayacak ve şehrimizin birçok noktasında erişim imkânı sunulmuş olacak” dedi.

“ENGELSİZ ŞEHİR PROJELERİNDE ÖNCÜYÜZ

Başkan Türel, akıllı ulaşım ve trafik projesi kapsamında 84 noktada elektronik denetleme sistemi kuracaklarını ifade etti. Böylece trafik güvenliği, gerçek akıllı sinyalizasyon ve akıllı ulaşım için gerekli veri temini sağlanacağına işaret eden Türel, “Bu sistemi 3 ay kadar bir zamanda tamamlanmasını hedefliyoruz. Şehir yönetim projesi ise bilgi merkezi gibi hareket edecektir. Buradan 112 hizmetleri, akıllı sağlık uygulamalarının bir kısmı yürütülebilecektir. Bu proje yüzde 55 oranında tamamlanmıştır. Bilindiği gibi, engelsiz şehir projelerinde de öncü bir şehiriz. Görme engellilerimiz için bir pilot proje ile hizmet binamız içerisinde mobil uygulama ile yönlendirme sistemi kuracağız, 2 ay gibi bir sürede hayata geçmesini öngörüyoruz, büyük çapta tamamlanmış bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla 3-4 aylık bir zaman diliminde akıllı şehir projelerinin bir kısmı Antalya’da inşallah hayata geçmiş olacaktır” diye konuştu.

“GÖREV OLURSA SEVE SEVE ÜSTLENİRİZ”

Akıllı şehir veya dijital şehirde diğer noktalarda da yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Türel, “Akıllı enerji sistemleri gibi birçok konuda mutlaka ilerleme sağlamalıyız. Akıllı şehir veya sanayi 4,0’ın siber güvenlik gibi bazı unsurlarında hükümetimiz önemsiyor ve bu konuda çeşitli adımlar atıyor. Hepimiz 4.0’ı önemsemeliyiz. Antalya 4.0 projesinde bize düşen bir görev olursa seve seve üstleniriz” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla