Ana SayfaEğitimBelediye başkanı oldu ama öğretmenliği bırakmadı

Belediye başkanı oldu ama öğretmenliği bırakmadı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan, çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden kopmamak için öğrencilere ücretsiz kurs veriyor.

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belde Belediye Dilaver Özcan, 9 yıl öncesine kadar beldede öğretmenlik yapıyordu. Özcan, başkan seçilmesine rağmen öğretmenlikten kopamadı. Özcan, bir taraftan belediye hizmetlerini yürütürken diğer taraftan da eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Belediye binasında küçük bir sınıf oluşturan Özcan, beldede üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz kurslar düzenliyor.

Öğrenciler ‘amca’ diyor

Eğitime önem veren Özcan, belediye olarak hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleriyle de beldedeki öğrencileri çeşitli etkinliklere ve gezilere gönderiyor. Öğrencilere sıcak ve samimi davranan Özcan’a bazı öğrenciler, “amca” diye hitap ediyor.

Boş kalan zamanlarını öğrencilere kurs vererek değerlendirdiğini belirten Belediye Başkanı Özcan, “Benim ikinci dönem belediye başkanlığım. Dışarıda ‘İşiniz ne?’ diye sorduklarında öğretmenim diyorum, sonra belediye başkanıyım diyorum” dedi.

Coğrafya kursu açtı

Özcan, hem öğretmenlikten uzaklaşmamak hem de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere faydalı olmak amacıyla branşı olan coğrafya dersiyle ilgili kurs açtığını belirtti. Özcan, “Buradaki meslek lisemizde çocuklar üniversite sınavlarına girerken, coğrafya çözmek zorundalar. Meslek lisesi olduğu için de okullarında coğrafya dersi yok. Hem eksiklerini tamamlayalım hem ben öğretmenlikten uzaklaşmayayım diye yaklaşık 9 yıldır bu işi devam ettiriyoruz. İlçe Milli Eğitim ve okul müdürümüzün izni dahilinde yapıyoruz. Burada küçük bir sınıf oluşturduk, boş vakitlerimde hem ben başka bir şeyle uğraşmış olarak negatif enerjimi atmış oluyorum hem de öğrencilerimiz coğrafya sorularını çözme noktasında belli bir kapasiteye ulaşmış oluyorlar” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla