Ana SayfaGündemBaşkan Şefik Çakıcı, ekmek zammına tepki gösterdi

Başkan Şefik Çakıcı, ekmek zammına tepki gösterdi

Sinop’un Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ramazan ayı öncesinde ekmek fiyatlarına zam yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ramazan ayı öncesinde ekmeğe yapılan zamla ilgili açıklama yaptı. Çakıcı, ilgili oda kararıyla 1 liradan satılan 250 gram ekmeğin gramajının 200 grama düşürüldüğünü, 400 gramajlı ekmeğin ise 2 liradan satılmaya başlandığını anımsattı.

Ekmek fiyatlarındaki bu makul artışı saygı ile karşıladıklarını ancak ramazan ayı öncesinde alınan kararı doğru bulmadıklarını ifade eden Çakıcı, “Fırınlarda 200 gramlık tekli ekmek bulunmadığı ve vatandaşın zorunlu olarak 400 gramlık çiftli ekmek almaya itildikleri konusunda şikayetler alıyoruz. Bu durumu ticari ahlaka uygun bulmuyoruz. Vatandaşlarımız fırınlara gittiğinde tekli ekmek bulamazlarsa belediyemizin Alo 153 numaralı telefonunu arayarak şikayetlerini bildirebilirler. Vatandaşımızı fırıncı esnafına ezdirmemeye kararlıyız. Bu tür şikayetler gelirse gerekli cezai yaptırımları uygulamaktan da geri durmayacağız. Biz aslında 250 gramlık tekli ekmeğin 1.25 liradan satılması taraftarıydık. Ancak bu konuda bizimle hiçbir istişarede bulunulmadı. İsterdik ki, bu zamlar yapılırken Boyabat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığıyla da istişare edilsin.” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla