Ana SayfaGündemTopektaş Et Entegre Tesisi'nin ilk aşaması tamamlandı

Topektaş Et Entegre Tesisi’nin ilk aşaması tamamlandı

Tokat’ta 2016 yılında temeli atılan ve Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Topektaş Et Entegre Tesisi’nin ilk etabı olan et kombinasında çalışmalar tamamlandı.

Tokat Belediyesi öncülüğünde, Turhal ve Pazar belediyeleri, İl Özel İdaresi ile Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından 2016 yılında temeli atılan ve Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Topektaş Et Entegre Tesisi’nin ilk etabı olan et kombinasında çalışmalar tamamlandı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar ve Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler tesisi gezdi. Tesis, 150 dönümlük araziye 3 etaplı kurulacak ve tamamlandığında yaklaşık olarak 30 milyon TL’ye mal olacak et. Tesis, Tokat’ta bölgesel ortak yatırımların birinci kısmını oluşturuyor. Tesis, 80 kişiye istihdam sağlıyor. Tesis, günlük 250 büyükbaş ve 1000 küçükbaş kesim kapasitesine sahip.

“Tokat hayvancılıkta ender bir bölge”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat deyince bir çok şeyin akla geldiğini belirtti. Tokat’in hayvancılıkta da Türkiye’nin ender bölgelerinden biri olduğunu anlatan Eroğlu, “Biz de bundan birkaç yıl önce oturduk değerlendirdik. Turhal Belediye Başkanı, Pazar Belediye Başkanımız, Pancar Ekiciler Kooperatif, o dönemin valisi, şimdiki valimiz ve vekillerimizle dedik ki, ‘Tokat’ta bir hayvancılık projesi yapalım. Örnek olsun. Şehre ve bölgeye değer katsın.’ Şimdi içerisinde olduğumuz güzel tesisi Tokat’ımıza kazandırdık. Birkaç gündür kesimlere de başlayan bu tesisimiz, bugün Kırşehir’den Samsun’a, Amasya’dan Çorum’a kadar bir çok ilden de sipariş alınan tesis haline geldi” dedi.

“Tesis, özellikleri içinde barındırıyor”

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise, ”Bölgesel Et Kombinamız kesimlere başladı. Et ve Süt Kurumu ile anlaşma gerçekleştirdik. Bölgemiz hayvancılıkta iyi bir bölge, yanı başımızda Kazova var. Özellikle büyükbaş hayvan üretiminde, et üretiminde oldukça büyük bir kapasiteye sahip. Ancak büyük tüccarlar bölgemize gelmiyordu. Çünkü bölgede büyük bir kesim hane yoktu. Biz o boşluğu doldurmuş olduk. Artık büyük şehirlerden büyük tüccarlar da şehrimize gelip bölgemizden hayvan satın alıp bu tesiste de kesimini gerçekleştirip soğuk hava depolarında bekletip istediği zamanda alabilecek. Bu tesis bu özelliklerin tamamını içerisinde barındırıyor” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla