Ana SayfaAkıllı KentlerBeykoz Belediyesi 'akıllı atık' devrini başlattı

Beykoz Belediyesi ‘akıllı atık’ devrini başlattı

İstanbul’un Beykoz Belediyesi, “Yaşam Kalitesi İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi”ni başlattı.

İSTKA 2016 Yılı Yenilik ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği alan “Beykoz İlçesi’nde Yaşam Kalitesi İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi”nin uygulanmaya başlaması dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

Beykoz Kaymakamlığının proje ortağı ve Yön Temizlik ile Beykoz Muhtarlar Derneği’nin iştirakçi olduğu projeyle atık yönetiminin coğrafi bilgi sistemine entegre edilmesi ve ilçe halkının interaktif katılımıyla atıklar yüksek verimde toplanacak.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına katıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek

Araçlar Coğrafi ilgi Sistemi’yle izlenecek

2017 yılında uygulanmaya başlayan projeyle Beykoz, mevcut bilgilerin güncel bilgilerle coğrafi bilgi sistemi tabanlı yazılımlar kullanılacak. Bununla entegre edilmesiyle sürdürülebilir, ölçülebilir, analiz edilebilir, denetlenebilir ve iyileştirilebilir bir kentsel katı atık yönetim sistemine ulaşacak.

Proje kapsamında kurulan http:/ecevre.beykoz.bel.tr/tr portalı üzerinden araç güzergâhları, konteyner ihtiyaçları ve dağılımı, sefer saatleri optimize edilerek katı atıkların yüksek verimle toplanması sağlanacak. İlçe sakinleri bu portal üzerinden çevre hizmetleriyle ilgili her türlü bildirim, talep, şikâyet ve önerilerini iletebilecek.

“Sıfır Atık” da akıllanacak

Beykoz Belediyesi tarafından halihazırda uygulanan “Sıfır Atık” Projesi, ilçedeki 57 okulu kapsayan “Yeşil Okul” Projesi, “Yeşil Bidon” “Yeraltı Konteyneri” uygulaması sisteme dâhil edilerek temizlik hizmetleri aktif ve verimli bir hale getirilecek.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla