Ana SayfaÇevreBeyoğlu’nda "Akıllı Temizlik" dönemi başladı

Beyoğlu’nda “Akıllı Temizlik” dönemi başladı

Her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği İstanbul Beyoğlu’nda, akıllı temizlik ve çöp toplama dönemine geçildi. Araç filosunu yenileyen Beyoğlu Belediyesi, yenilenen temizlik araçlarını akıllı sistemlerle donattı. Belediye Başkanı Demircan, “Çöpün sokaklarda kalış süresini kısaltarak hijyene katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, yenilediği çöp toplama araçlarını akıllı sistemlerle donattı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çöpün yerde kalma süresi minimuma indirecek araçları kamuoyuna tanıttı. Demircan, “Çöp arabası mahalleye yaklaştığında mahalleliye, ‘Ben yaklaşıyorum. 5 dakika içerisinde çöpü indir ve ben de çöpü alayım’ diyebileceği bir sistem kurduk. Beyoğlu’nda akıllı temizlik kusursuz Beyoğlu derken kastımız buydu” dedi.

Katı atık toplamada kullandığı araç filosunu yenileyen Beyoğlu Belediyesi, yenilenen temizlik araçlarını akıllı sistemlerle donattı. Taksim Meydanı’nda görücüye çıkan araçların tanıtım lansmanına, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programın ardından gerçekleştirilen saha uygulamasıyla test edilen araçlar büyük beğeni topladı.

“Dar sokaklarda kusursuz hizmet”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan

Başkan Demircan, lansmanda yaptığı konuşmasında, Beyoğlu’nda temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Demircan, “Geçen 14 yıl içerisinde kendi zamanında en çok memnuniyetin oluştuğu hizmetimizin başında çöp ve temizlik hizmetlerimiz geliyor. Malum Beyoğlu’nun sokakları dar sokaklar dar olduğu için her yere çöp konteynırı koyamıyoruz. Bununla mücadele etmek için Beyoğlu Belediyesi araç filolarını çoğalttı ve sokakların büyüklüklerine göre farklı tiplerde araçlar ürettirdi. Amaç hem sokaklara rahat girsin, hem de sürekli çöpleri toplasın. Dar sokaklarda, çöp konteyneri koyamadığımız yerlerde her gün çöp toplamak zorunda olduğumuz için çöp arabası oraya yaklaştığında mahalleliye, ‘Ben yaklaşıyorum. 5 dakika içerisinde çöpü indir ve ben de çöpü alayım’ diyebileceği bir sistem kurduk. Böylelikle çöpün sokaklarda kalış süresini kısaltarak hijyene katkıda bulunmuş oluyoruz. Beyoğlu’nda akıllı temizlik kusursuz Beyoğlu derken kastımız buydu.” dedi.

Görüntü kirliğine mesajlı önlem

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, katı atık toplama işlerinde kullandığı 73 araçlık filosunu, son teknolojiyle donatılmış çevre dostu araçlarla yeniledi. Yenilenen araçlar GPS Sistemi (Global Positioning System) ile Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen Smart Beyoğlu aplikasyonuna entegre edildi. Bu sayede çöp arabası sokağa yaklaştığında Smart Beyoğlu uygulaması üzerinden mahalle sakinlerine bildirim gönderilecek. Bildirimi alan vatandaşlar çöplerini indirerek çöp arabasına teslim edecek. Bu sistemle sokaklarda oluşan görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla