Ana SayfaÇevreTemiz EnerjiOrdu'da yapılan otogar, kendi elektriğini üretecek

Ordu’da yapılan otogar, kendi elektriğini üretecek

Ordu’da yapımı devam eden ve 2019 yılında açılması planlanan 25 milyon liraya mal olacak otogar, güneş enerji sistemiyle kendi elektriğini üretecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentin ulaşım ağının rahatlamasına yönelik planlanan yeni toplu ulaşım sisteminin kısa süre önce hizmete sunulduğunu anımsattı. Yılmaz, şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan ilçe minibüslerini de tek çatı altında toplayacaklarını belirtti. Yılmaz, bu araçların da yer alacağı Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz

Yılmaz, yeni otobüs terminalinde bağlantı yollarının açıldığını aktardı. Yılmaz, temel imalatın tamamlanmasının ardından çelik konstrüksiyon monte çalışmasına geçildiğini anlattı. Yılmaz, 25 milyon lirayı bulacak projenin, 2019 yılının ilk aylarında hizmete gireceğini kaydetti. Yılmaz, “Toplam 22 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen yeni otogar ile kentimizin uzun yıllar beklediği önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. Terminal binası 3 bin 177 metrekare olacak. Projede, 18 kırsal terminal park alanı, 32 otobüs park alanı, 54 minibüs park alanı var. Ayrıca 16 midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 peron, 2 kafeterya ve 6 dükkan bulunuyor” dedi.

“Kendi enerjisini üretecek”

Yılmaz, yeni otogarın kendi enerjisini üretecek örnek bir proje olarak da gösterildiğine dikkat çekti. Yılmaz, “Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri ile yıllık tahmini 322 bin kilovat elektrik üretecek. Bu kapsamda, güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek. Isı pompasıyla ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina kurgulandı” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla