Ana SayfaGündemSular Vadisi Yıldırım'a prestij katacak

Sular Vadisi Yıldırım’a prestij katacak

Fiziki ve sosyal dönüşümü bir arada bulunduran ve su temasıyla eşsiz konumda bulunan Sular Vadisi, Yıldırım’ın ve Bursa’nın vizyonuna artı değer katacak.

Bursa Yıldırım Belediyesi, ilçenin marka değerini yükseltecek vizyon projelerinden biri olan Sular Vadisi’nde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Fiziki ve sosyal dönüşümü bir arada bulunduran ve su temasıyla eşsiz konumda bulunan Sular Vadisi, ilçe ve kentin vizyonuna artı değer katacak. Projenin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından atıldı. Proje, mimarisi ile bünyesindeki tesisleriyle Yıldırımlıların yeni buluşma noktası olacak.

Projede, merkezde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, Babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi, maket evcil hayvan bahçesi, kapalı ve açık otopark bulunacak. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacak. Park, insanları yeşil ve maviyle buluşturacak.

Vizyon proje

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sular Vadisi’nin Yıldırım’ın değişen ve gelişen çehresini yansıttığını vurguladı. Edebali, “Projemiz sular şehri Bursa’ya yakışacak. 34 bin metrekarelik alanda kazandırılacak Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu tematik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi yaşam standartları da büyük ölçüde yükselecek. Yıldırım’a nefes aldıracak proje sadece şehrimize değil Bursa’ya da değer katacak bir eser olacak” dedi.

Edebali, sosyal alanların yetersizliğin şehirler için önemli bir sorun teşkil ettiğini vurguladı. Edebali, “Şehirlerin büyümesiyle birlikte plansız yapılaşma ortaya çıkarken sosyal alanlar da yetersiz kalıyor. Biz şehrimizin imar planlarının yarısına yakınında revizyon yaparken sosyal donatılara en az konutlar kadar önem verdik. Sular Vadisi, faaliyete girdiği zaman insanlarımızın dinlenmek için başka alternatifler aramayacak, uzağa gitmeyecek. Sular Vadisi sadece bu bölgedeki insanların değil turizm potansiyeli büyük olan Yıldırım’da yerli, yabancı tüm misafirlerin yaşamın stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşacağı alanlardan bir tanesi olacak” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla