Ana SayfaGündem'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi' İzmir'in önünü açacak

‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ İzmir’in önünü açacak

İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” ile kentin önünün açılacağını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından
“Uluslararası Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam” konulu sempozyum düzenlendi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Türkiye, İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Hollanda’dan uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan da katıldı.

Projeyi sihirli değneğe benzetti

Sempozyumun açılış konuşmasını İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk yaptı. Öztürk, 20. yüzyılın ortalarına kadar Anadolu’nun en büyük limanı olan İzmir Limanı’nın Marmara bölgesine yapılan yatırımlarla öneminin azaldığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesinin, TCDD ile yaptığı “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi”nin çok önemli olduğunu ifade eden Öztürk, projeyi sihirli değneğe benzetti.

“İzmir’in ekonomisine katkı sağlayacak”

Projenin İzmir’in önünü açacağına dikkat çeken Öztürk, “Yüzülebilir Körfez hedefiyle yürütülen çalışmaların diğer bir boyutuda yaklaşma kanalının taranmasıyla daha büyük gemilerin İzmir Limanı’na ulaşmasını sağlayacak. İzmir’in ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Bugün Körfez’de modern gemilerde yapılan yolculuklardan herkes mutlu.  Ben de çok mutluyum.  Bunlar yaşamı kolaylaştıran noktalar.  Küçük dokunuşlar olsa bile  her geçen ivme ile artan dokunuşlar. İzmir tarihinden beri ipek yolu, kral yolunun üzerinde olan bir lojistik merkez konumunda. Çin’in ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ projesinin İzmir’de olması için elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ediyoruz. Akdeniz şehirleri arasında kruvaziyer turizmin tekrar şehrimizde olması için çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

“Sorunlar ikili görüşmelerle çözülmeli”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ise, yaşanan sorunlar nedeniyle Akdeniz’in göçmenlerin boğulduğu bir denize dönüşmeye başladığına dikkat çekti. İklim değişikliği nedeniyle Akdeniz kıyılarının kirlendiğini vurgulayan Tunçağ, Kuzey Kıbrıs açıklarında doğalgaz arayışının devam ettiğini anımsattı. Tunçağ, Akdeniz’in barış gölü olması isteniyorsa sorunları dış müdahalelere bağlayarak değil ikili  görüşmelerle çözülmesinin en doğru siyaset olacağını söyledi.

Yerel yönetim haberleri arasından kalitesiyle sıyrılan www.ozelkalem.com.tr olarak kaliteliyerel yönetimler son dakika haberleri ile bir tık uzağınızdayız.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla