Ana SayfaÇevreBursa Büyükşehir Belediyesi 6 arıtma tesisi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi 6 arıtma tesisi kurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha temiz çevre için 200 milyon TL harcayarak şehrin dört bir tarafına kurduğu 6 arıtma tesisiyle Türkiye’de parmakla gösterilir hale geldi.

Bursa’nın ilçeleriyle birlikte geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması konusunda tüm kaynaklarını seferber eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha temiz çevre için 200 milyon TL harcadı. Belediye, şehrin dört bir tarafına 6 arıtma tesisi kurdu. 6 arıtma tesisinden 4’ünün hizmete alındı. 2’sinin ise Eylül ayı içerisinde faaliyete başlayacağını belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tesislerin tümünün çalışmasıyla birlikte Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı’nda yaşanan kirliliğin son bulacağını açıkladı.

200 milyon TL’lik yatırım

Aktaş, gerçekleştirilen yatırımlarla Bursa’yı her alanda örnek alınan kent konumuna getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Aktaş, çevre yatırımlarıyla şehri daha sağlıklı yarınlara taşıdıklarını söyledi. Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin BUSKİ kanalıyla gerçekleştirdiği atıksu arıtma tesisi yatırımlarının bu konuda atılan dev adımlardan biri olduğunu kaydetti. Aktaş, “Bursa’yı yaşanılmasından mutluluk duyulan, sağlıklı geleceğe taşıyoruz. Gemlik Körfezi ile Nilüfer Çayı’na hayat verecek 6 arıtma tesisinden Küçükkumla, Akçalar, Mudanya ve Kurşunlu’yu yakın geçmişte hizmete aldık. Gemlik ve Nilüfer atıksu arıtma tesislerini ise Ağustos ayı içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırımla Bursa’ya kazandırdığımız tesisler, çevreye katacakları değer ve yatırım büyüklükleriyle Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek görünüme sahip bulunuyor” dedi.

“Biyolojik hayatın devamlılığında önemli bir görev”

Aktaş, Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlayan, ultraviyole dezenfeksiyon sistemine sahip tesislerin ‘teknolojinin ulaşmış olduğu en son gelişmeler bağlamında’ inşa edildiğini vurguladı. Aktaş, Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı’ndaki biyolojik hayatın devamlılığında önemli bir görevin de yerine getirilmiş olacağını aktardı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla