Ana SayfaGündemBursa, Cidde Turizm Fuarı’nda büyük ilgi gördü

Bursa, Cidde Turizm Fuarı’nda büyük ilgi gördü

Bursa, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali İzzettin Küçük ve Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Cidde’de bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen 2018 Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’na katıldı. Cidde Hilton Otel’de gerçekleştirilen fuarda, 21 ülkeden 220 civarı tur operatörü, seyahat acentesi, otel ve turizm destinasyonu stant açtı.

Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği organizasyonuyla açılan stantta, kentin dünyaca ünlü değerlerinden örnekler sunuldu ve şehrin turizm potansiyeli tanıtıldı. Cidde Emiri de Bursa standını ziyaret etti.

“Bursa’mız, Cidde’de ilgi odağı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarla ilgili değerlendirmesinde, Bursa’nın Arap dünyasında oldukça bilinen bir şehir olduğunu söyledi. Aktaş, “Fuarların Bursa’nın turizmine güç vereceğine inanıyoruz. Arap turistlerin ağırlıklı olarak Bursa’yı tercih ettiği ve Bursa’dan gayrimenkul dahi satın aldıkları bilinen bir gerçek. Arap dünyası başta olmak üzere turistlerin Bursa’ya yönelik bu ilgisini daha kalıcı hale getirmek ve konaklama sürelerini uzatabilmek için kentin tanıtımına önem veriyoruz. Bursa’nın tanıtımını daha yukarıya çekmek amacıyla ‘4 Mevsim Uludağ’ı Arap turizmine açmak için buradayız. ‘Cidde Turizm Fuarı’na Bursa olarak damgamızı vurduk” dedi.

Başkan Aktaş, Cidde’de Bursa’nın tarih, termal, turizm şehri ve Yeşil Bursa kimliklerini heyecanla anlattıklarını da belirtti. Aktaş, “Osmanlı’ya başkentlik yapmış kadim şehir Bursa’mız, Cidde’de de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehrimizi, tarihiyle, yeşiliyle, tüm güzellikleriyle anlatıyor, kentimizin turizmine güç katıyoruz” dedi.

“Bursa daha etkin tanıtılmalı

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, gelecek dönemlerde kentin turizm değerlerinin daha yoğun tanıtıldığı daha aktif ve daha büyük bir stantla fuara katılacaklarını ifade etti. Vali Küçük, Bursa’nın, Arap turistleri yoğun şekilde ağırladığını hatırlattı. Küçük, 32 milyon nüfuslu Suudi Arabistan’da Bursa’nın daha da etkin tanıtılması gerektiğini vurguladı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla