Ana SayfaGündemCHP'li Ümit Uysal hakkında soruşturma izni verildi

CHP’li Ümit Uysal hakkında soruşturma izni verildi

İçişleri Bakanlığı, Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal hakkında soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Lara kıyı bandı üzerindeki ruhsatsız işletmeler, iki ayrı noktada yürütülen halk plajı çalışmaları ve falez işgallerine yönelik hazırladığı ön inceleme raporunu karara bağladı. Bakanlık, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal dahil olmak üzere aralarında başkan yardımcısı, imar, emlak, plan, yapı, zabıta müdürü ve zabıta memurlarının bulunduğu 76 belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi.

Bakanlık tarafından hazırlanan karar tutanağının ilk bölümünde birinci derece sit alanı üzerinde bulunan Erdal İnönü Parkı ve semt spor sahası çevresinde çok sayıda ruhsatsız işletmenin yer aldığı belirtildi. Tutanakta, bu işletmelerin mühürlenmelerine karşın ticari faaliyetlerine devam ettiği bilgisine yer verildi. İkinci bölümde ise Cender ve Talya Otel önünden Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri’ne kadar uzanan yoldaki falez işgallerine değinildi.

Başkan Ümit Uysal, “Kararı hem belediye başkanı, hem de hukukçu gözüyle inceledim. Açıkçası kıyıları topluma açmamız, halkın takdirini kazanmamız birilerini rahatsız etmiş. Biz ne falezlere zarar verdik, ne de kaçaklara göz yumduk. Kaçaklarla ilgili savcılığa yaptığımız başvurular kayıtlarda mevcuttur. Öyle bir karar metni hazırlanmış ki, yasal olarak tüm yaptırımları uyguladığımız işletmelerle ilgili sanki hiçbir işlem yapılmamış gibi gösterilmiş. Ayrıca görev dönemime ait olmayan birçok konuya yine aynı karar metni içinde yer verilmiş. Şahsım ve personelim hakkında soruşturma izni verilmiş. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık hemen karara itiraz edeceğiz ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla