Ana SayfaGündemCHP'li Başkan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'döviz' desteği

CHP’li Başkan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘döviz’ desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, döviz kurlarındaki artış ve ABD’nin yatırımlarıyla ilgili herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olması gerektiğini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, döviz kurlarındaki artış ve ABD yaptırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Oda başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelen Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek çıktı. Albayrak, herkesin Erdoğan’ın etrafında birleşmesi gerektiğini savundu. Albayrak, “1 aydır ekonomik dalgalanmalar olduğunu var. Türkiye’miz son 1 aydan bu yana, bir ekonomik dalgalanma içerisinde. Herkes ne olacağını bekliyor. Arkadaşlar, ben her zaman söylüyorum işin siyasal boyutu yok. Eğer bu sıkıntıları Amerika bir papaz için yapıyorsa, Amerika’nın karşısında dikilmek yedisinden yetmişe tüm halkımızın boynunun borcudur. Zaten Amerika’yı ben oldum olası sevmedim. Gençliğimde de sevmedim. Bizim 68 kuruşa zaten hiç sevmedi ama şimdi sıkıntı içerisindeyiz” dedi.

“Herkes ABD’ye karşı birleşmeli”

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı birleşmesi gerektiğini kaydeden Albayrak, “Arkadaşlar herkes ABD’ye karşı birleşmeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmak gerekir. Bu sıkıntıyı o senin partin bu benim partim değil. Şu anda hükümetin başında Cumhurbaşkanı var, bir hükümet var, bir meclis var, siyasi partiler var. Herkes birleşecek Amerika’ya karşı, isterse dünya devi olsun buna karşı bütün direncimizi göstereceğiz. Cumhurbaşkanımızın etrafında birleşeceğiz. Bu iş böyle arkadaşlar. Ama şunu da bilsinler ki öyle dayatmayla, yok ben senin iki tane Bakanlığı’nı doldurdum, sana şunu yaptım’ demekle Türkiye hiçbir şeye pabuç bırakmaz. Biz yedi düvele meydan okumuş insanlarız bu Çanakkale en güzel örneğidir. Emperyalist güçlere karşı şehit verirken de biz Türkiye’yi böyle savunduk, her zaman böyle olacaktır” diye konuştu.

‘HÜKÜMETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ’

Albayrak, sonuna kadar hükümetin yanında olacağını belirterek, “Eğer bu bir Kurtuluş Savaşı ise bu Kurtuluş Savaşı’nı içerisinde hepimiz sonuna kadar hükümetimizin yanında olacağız. Esnaf camiasının da bu benim düşüncem mi paylaştığını düşünüyorum. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Ama Türkiye’nin de daha önemlisi hükümetimizin bir an önce ekonomik krizi azaltarak bu olayı biraz daha sakinleştirmesi gerekiyor. Ben buradaki esnaf camiasının da benimle aynı düşünde olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla