Ana SayfaGündemÇok güzel günler göreceğiz

Çok güzel günler göreceğiz

Pek çok kişi bir başka kent arayışında. Hayallerini başka bir kentte yaşamak, aradıklarını başka bir kentte bulmak, başka bir kentte kariyer yapmak, başka bir kentte kendini keşfetmek istiyor. Pek çok kişi, kendi kentinde göremediklerini başka bir kentte görebileceğinin umudunu yaşıyor. Peki neden? Neden pek çok insan köklerinin olduğu kenti bırakıp yeniden köklenebileceğine inandığı bir başka kentin yolunu tutuyor? Yerel yöneticilerin kendilerine en çok sorması gereken sorulardan biri de bu bence. Her kent için bunun bambaşka yanıtları, bu durumun bambaşka nedenleri olabilir. Her kent ve her yerel yönetici bu soruya kendi kenti için en doğru, en güzel, en gerçekçi yanıtı bulmalı ve tabii sonrasında da bu durumu ortadan kaldıracak çözümü aramalı.

Başka kent hayalini kuranlar; daha iyi iş olanakları, daha güçlü bir eğitim, daha geniş sosyal olanaklar, daha temiz bir çevre, daha sakin ve huzurlu bir hayat, daha temiz sokaklar, işle ev arasında daha kolay ulaşım, daha keyifli bir yaşam hayali ile düşlüyor elbette başka kentleri. O halde yerel yöneticiler kendi kentlerinde bunu en iyi şekilde sağlamanın bir yolunu bulmak durumunda. Sonuç olarak zaten bu işin tek anlamı, tek nedeni, tek şartı da bu değil mi?

Başka kent hayali

Özelkalem Dergisi’nin ilk sayısından bu yana Türkiye’nin her kentindeki yerel yöneticilerle daha güzel bir Türkiye’yi konuşuyoruz. Bu kimilerine elbette biraz tuhaf, gerçekçilikten uzak, ülkenin önceliği değilmiş gibi gelebilir. Fakat bunun öyle olmadığını bilen, buna bizim kadar inanan, kendi kentinde her ne yapıyorsa daha güzeli yapmak için büyük çaba harcayan yerel yöneticiler var. Daha güzel nasıl olabilir diye işin uzmanlarına danışan. Daha güzel nasıl olabilir diye dünyadaki örneklere dikkatle bakan. Daha güzel nasıl olabilir diye kentinin fikrini alan. Her yer güzel olursa, kentler güzel olursa, o kentlerde yaşamak da güzel olur. Bu nedenle biz de güzel bir Türkiye hayalimizi somutlaştırmaya karar verdik. Bundan sonraki adımlarımızı, sizlerle Özelkalem Dergisi, Özelkalem.TV ve Özelkalem.com.tr aracılığıyla da paylaşıyor olacağız.

Şimdilerde Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Töreni’nin hazırlıklarına odaklandık ancak bundan sonra bizi her fırsatta Güzel Bir Türkiye Projesinden söz ederken görebilirsiniz. Umuyorum ki hep birlikte çalışarak yine hep birlikte her bakımdan çok ‘güzel’ günler göreceğiz.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla