Ana SayfaUlaşımÇorum Belediyesi filosuna 25 yeni otobüs ekledi

Çorum Belediyesi filosuna 25 yeni otobüs ekledi

Çorum Belediyesi, araç filosuna 25 yeni otobüs ekledi. Otobüslerle kentin toplu ulaşımında yeni bir dönem başlayacak.

Çorum Belediyesi, bir taraftan araç filosunu genişletirken, diğer taraftan kentin toplu taşıma sorununa kökten çözüm buluyor. Belediye, bu çerçevede, 25 yeni otobüsü daha filosuna ekledi. 25 milyon TL’ye mal olan
erguvan pembesi renkli ‘Akia Ultra LF12’ araçlar için Hürriyet Meydanı’nda anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene, Belediye Başkanı Zeki Gül, ULAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arap Ballı, Toplu Ulaşım Hatları İhalesi’ni alan Akia Ultra Genel Müdürü Remzi Baka, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, ULAŞ A.Ş yönetimi ve şoförler katıldı.

“65 otobüs hizmet verecek”

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi olarak şehir içi ulaşımını daha konforlu hale getirmek için önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Belediyenin toplu taşımada 56 aracının olduğunu kaydeden Gül, bu sayıyı 65’e çıkardıklarını belirtti. Gül, şehir içi ulaşım hizmetinde toplam 65 otobüsün hizmet vereceğini, bunlardan 50 tanesinin sıfır kilometre, 15 tanesinin ise 7 yaşından küçük otobüsler olduğunu vurguladı.

“Günde 39 bin yolcu taşıyoruz”

Gül, araçların hepsinin de engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği teknik donanıma sahip olduğunu dile getirdi. Gül, her otobüste engelli rampası olduğunu ve engelli vatandaşların istedikleri yere, rahat bir şekilde gidip gelebileceklerini aktardı. Araçlarda telefon şarj ünitesi ve bilgilendirme ekranları mevcut olduğunu anlatan Gül, “260 bin nüfusumuz var. Gerek üniversitemizde, gerek liselerimizde, gerekse orta ve ilkokullarımızda öğrenci nüfusumuz artıyor. Her gün binlerce insanımız sanayi bölgelerinde iş yerlerine gidiyor, geliyor. Bunların yanında, devlet kurumlarımıza, mahallelerimize giden, gelen yolcu sayısı artıyor. Günde ortalama 38-39 bin yolcu taşıyoruz. İnşallah toplu taşıma araçlarımız ve güzergahlarında yaptığımız düzenlemeyle toplu taşıma konusunda yeni bir döneme geçiyoruz” dedi

“40 otobüs daha gelecek”

Gül, bugün 25 otobüsün hizmete girdiğine de dikkat çekerek, geri kalan 40 aracın ise ay sonuna kadar Çorum’a getirileceğini bildirdi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla