Ana SayfaTurizmCunda Adası, sezona yeni yüzüyle 'merhaba' diyecek

Cunda Adası, sezona yeni yüzüyle ‘merhaba’ diyecek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası, yapılan gözle görünür düzenlemelerle yeni turizm sezonuna, yeni yüzüyle “merhaba” diyecek.

Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası ile ilgili, ilçe belediyesinin başlattığı yeni sezon hazırlıkları tamamlandı. Ada, yapılan gözle görünür düzenlemelerle, yeni sezona yeni yüzüyle “merhaba” diyecek. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, adanın ilçenin zenginliklerinden biri olduğunu söyledi. Gençer, turizmde ivmenin artması için el birliği çalışmak gerektiğine dikkat çekti. Gençer, sahilde işletmelerin önüne yapılan çardakların tarihi dokuya uymadığı ve binaların görüntüsünü kapatarak ada siluetini bozduğu eleştirilerini dikkate alarak yeni bir düzenleme yaptıklarını kaydetti. Gençer, “Cunda Adası için Kentsel Tasarım Projesi hazırladık. Proje 16 bin 253 metrekarelik sahil bandında uygulanacak. Turizmin gözdesi Cunda, daha düzenli, daha iddialı olacak” dedi.

“Restoranlar etrafa yayılmamalı”

Gençer, “Ali Bey (Cunda) Adamız yeni bir sezona hazırlanıyor. Cunda adamız Ayvalık’ımızın en önemli köşelerinden biri. Orada sahilde düzenleme yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl çardaklar arkaya alınmıştı şimdi çardakların şeklinde değişiklikler yapılıyor. Arka sokaklarda da değişiklik yapıyoruz. Restoranlarımız etrafa çok yayılmamalı, kapasitelerine göre yemek servisi yapabilmelerini diliyoruz. Yayalara saygı duymalıyız. Yayaların rahat gezmesini sağlamalıyız. Yürüyerek gezen insanlar daha çok alışveriş yapar” diye konuştu.

“Bütün eksiklikler tamamlandı”

Gencer, adanın tüm sokaklarının yeni turizm sezonu öncesinde bütün eksiklerini tamamlayarak Ayvalık’ı ve adayı ziyaret edecek turistleri güler yüzle karşılamak için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Gençer, “Belediyemiz üstüne düşen görevi yapacaktır. Gürültü, dağınıklık ve karmaşıklık gibi konularda birlikte hareket edilmesi önemli. Bunu sadece belediyenin yapması mümkün değil el birliği ile olmalı. Oradaki esnafımız, halkımız ile yılda 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Cunda Adamızı korumalıyız, daha düzenli hale sokmalıyız. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. El birliği ile kurallara uyarak çalışırsak hem Cunda adasındaki esnaflarımız daha çok kazanç elde eder hem de adada yaşayan halkımız daha huzurlu bir yaşam sürer. Böyle bir köşe Türkiye’de çok az var. Kıymetini daha iyi bilmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla