Ana SayfaGündemDoktor Başkan, Tabip Odası üyeliğinden istifa etti

Doktor Başkan, Tabip Odası üyeliğinden istifa etti

İzmit İlçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Türk Tabipler Birliği (TTB) yönetimine tepki göstererek, Tabip Odası üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, basın toplantısı düzenledi. Doğan, TTB’ye tepkisini göstererek, Tabip Odası üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Doğan, Türkiye’nin imkanlarıyla yetişmiş hekimlerin temsilcilerinin açıklamasının kabul edilemez olduğunu savundu. Doğan, “Türk Milleti’nin vergileriyle devletimizin imkanlarıyla yetişen biz hekimler, tabi ki önce ülkemizin, milletimizin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Tabipler Birliği yönetiminin geçen günlerdeki açıklaması hepimizi, biz vatanını, milletini, bayrağını, devletini, değerlerini canı gibi seven hekimleri ve milletimizi derinden üzmüştür, yaralamıştır. Çanakkale’de bu vatan, bu bayrak, bu millet için canını feda eden tıbbiyeliler başta olmak üzere bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır” dedi.

“Beka mücadelesi veriliyor”

Doğan, Türkiye’nin bir anlamda bekası mücadelesi verdiğine dikkat çekti. Doğan, devletin anlamda yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğini vurguladı. Doğan, “Türkiye, Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda PKK, PYD, IŞİD, FETÖ benzeri hatta Avrupa’nın hatta Amerika’nın içinde olduğu maşası olarak kullandığı bu örgütlerle mücadele verilirken, Türkiye’nin imkanlarıyla yetişmiş hekimlerin temsilcisi pozisyonundaki bir birliğin bu açıklaması kabul edilemezdir” diye konuştu.

“Kınayarak, istifa ediyorum”

Başkan Doğan, Türk Tabipler Birliği’ni kınayarak, “Biz vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven hekimler olarak tabi ki birliğin de vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın tarafında olmasını bekliyoruz. Tabipler Birliği’nin bu açıklaması, Türkiye düşmanlarını memnun etmiştir; bizleri derinden yaralamıştır. Dolayısıyla böyle bir birliğin yönetiminin çatısı altında bir üye olarak bile bulunmama kararı aldım. 30 yıla yakındır birçok görüşlerine katılmadığım halde üyeliğimi sürdürdüğüm Tabip Odası üyeliğinden, Tabipler Birliği’ni en derin şekilde kınayarak istifa ediyorum” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla