Ana SayfaGündemÇubuk'ta dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi

Çubuk’ta dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen festivalin tanıtım etkinliğinde dünyanın en büyük turşu kurma rekoru denemesi gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi tarafından Çubukabad Parkı’nda 13-16 Eylül’de gerçekleştirilecek “13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali”nin tanıtım etkinliğinde, dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi gerçekleştirildi. Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk turşusunun patentinin ve uluslararası coğrafi işaret belgesinin alındığını belirtti. Kaliteden ödün vermeden dünyanın en büyük turşusunu kurarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçladıklarını dile getiren Acehan, Çubuk turşusunun ününün Türkiye’de ve dünyada bir kez daha duyurulacağını söyledi.

“Turşuyu konuklarımıza ikram edeceğiz”

Festival için emeği geçen herkese teşekkür eden Acehan, “Bugün hep birlikte kuracağımız Çubuk turşumuzu 13-16 Eylül tarihlerinde yapacağımız 13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde siz kıymetli misafirlerimize, Türkiye’nin her yerinden gelen dostlarımıza, konuklarımıza ikram edeceğiz” diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Acehan, ATO Başkanı Baran, beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç, yemek uzmanı Sahrap Soysal, vatandaşlar ve öğrenciler, birlikte turşu malzemelerini devasa turşu kavanozuna doldurdu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla