Ana SayfaGündemİzmit Belediyesi, 20 ülkeden 200 öğrenciyi ağırladı

İzmit Belediyesi, 20 ülkeden 200 öğrenciyi ağırladı

Dünyanın 20 farklı ülkesinden 200’e yakın öğrenciyi ağırlayan İzmit Belediyesi, kurduğu stantlarda öğrencilerin ülkelerini tanıtmasını sağladı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği (AIESEC) Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında dünyanın 20 farklı ülkesinden 200’e yakın öğrenci İzmit Belediyesinin konuğu oldu. Dünyanın renklerini Belsa önünde buluşturan etkinlik, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Gençlik Yürüyüşü ile İzmit’te adeta bir renk cümbüşü oluşturan dünyanın değişik ülkelerinden gelen gençler Anıtpark alanından Belsa önüne kadar yürüdü. İzmit Belediyesi tarafından Belsa önünde kendileri için kurulan stantlarda ülkelerinin kültürlerini tanıtan gençler, ülkelerine has oyunları oynayarak etkinliğe ayrı bir renk kattılar.

“Genç dostu bir belediyeyiz”

Dünyanın dört bir yanından gelen geçleri misafir etmenin kendileri için büyük mutluluk olduğunu belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İzmit Belediyemiz genç dostu bir belediyedir. Gençlerimizi her zaman önemsiyor ve onlara yaptığımız yatırımı geleceğimize yaptığımız yatırım olarak görüyoruz. Bu tür sosyal projelerinde içerisinde yer alarak gençlerimizin farklı kültürleri tanımalarını istiyoruz. Gençlerimizin farklı kültürleri ve dilleri öğrenebilmeleri için hayata geçirdiğimiz Speaking Kafemizde sık sık bu tür etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Yine Türkiye’ye örnek olan Üniversite Pazarı, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Genç Girişimciler Merkezi, Genç-İz, İzmit İstihdam ve Kariyer Merkezi projelerimiz ise gençlerimiz için yaptıklarımızdan sadece bazıları” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla