Ana SayfaGündem'Tarımla Engelleri Aşıyoruz' projesi ilk mahsullerini verdi

‘Tarımla Engelleri Aşıyoruz’ projesi ilk mahsullerini verdi

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince desteklenen “Tarımla Engelleri Aşıyoruz” projesi ilk mahsullerini verdi.

Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesince desteklenen ve dezavantajlı grupların, “tarımla üretim yaparak” hayata dahil olmalarını sağlayan ‘Tarımla Engelleri Aşıyoruz’ projesi ilk mahsullerini verdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde proje için oluşturulan alanda incelemelerde bulundu.

Bursa Tarım A.Ş.’den tam destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, proje hakkında bilgiler verdi. Aktaş, engellileri desteklemek için belediye iştiraklerinden olan Bursa Tarım A.Ş. üzerinden ürün alımları yapılacağını belirtti. Aktaş, dezavantajlı gruplara yönelik üreticiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına proje kapsamında çeşitli eğitimler verildiğini ifade etti. Aktaş, engelli vatandaşları hayata kazandırmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak adına yapılan projenin güzel sonuçlar verdiğini dile getirdi. Aktaş, ülkede eskiye nazaran engelliler konusunda ciddi mesafeler alındığını kaydetti. Artık engellisine, yaşlısına, ihtiyaç sahibi vatandaşına sahip çıkan güçlü bir Türkiye’nin olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Bu ayrıcalıkları bizlere sunan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin yönetim kademesindeki herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Tarımın önemini arttırmak istedik”

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise Bursa’nın tarım alanında önemli gelişmeler kaydettiğini aktardı. Küçük, Türkiye’de üretilen birçok mahsulün buradan yola çıktığını ifade etti. Küçük, engellilere yönelik geliştirilen bu projeyle tarımın önemini artırmak istediklerini söyledi. Vali Küçük, “Büyükşehir Belediyesi’nin önemli katkıları var. Bunun yanı sıra Tarım il Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile engelli kardeşlerimize tarımsal alanlar açtık. Burada kendi ürünlerini yetiştiriyorlar. Aynı zamanda tarımsal üretimin modern şekilde yapılmasını öğreniyorlar” diye konuştu.

Vali Küçük, gerçekleştirilen projeyle tarımın önemini hatırlatmak istediklerini vurguladı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla