Ana SayfaGündemErikli'nin, Tabiat Parkı olması için karar çıktı

Erikli’nin, Tabiat Parkı olması için karar çıktı

Bilecik’in Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın yoğun gayret ve girişimleri sonrasında gündeme alınan Erikli’nin, Tabiat Parkı olması konusunda karar çıktı.

Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, haziran ayı başında Bilecik’e seçim çalışmaları için geldiği esnada Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya, Erikli’nin Tabiat Parkı olması konusunu iletmişti. “Geçen kısa sürenin ardından geçtiğimiz gün itibariyle Erikli’nin Tabiat Parkı ilan edildiği açıklandı.

“Karar, karalama kampanyasına cevap oldu”

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, kararın başta Bozüyük olmak üzere tüm Bilecik’e hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu konuda ki memnuniyetini dile getiren Başkan Bakıcı, “Orman ve Su işleri Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Özellikle bölgede yaşanan orman yangını nedeniyle bazı çevreler bilinçli olarak yangının kasıtlı çıkartıldığı ve bu alanların imara açılacağı yönünde asılsız iddialar ortaya atmıştı. Alınan bu karar insafsızca yapılan bu karalama kampanyasına net bir cevap oldu. Bu bağlamda başta Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili Bilecik Orman ve Su işleri Müdürlüğünden de açıklama yapıldı. Açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkemizin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırıp koruma altına almaktadır. İlimiz Bozüyük İlçesi, Erikli köyü yakınlarında yer alan 674 dekar büyüklüğündeki sahanın tabiat parkı statüsüne uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple saha Bakanlık makamının 11 Haziran 2018 tarih ve 1202 sayılı olurları ile Erikli Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir” denildi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla