Ana SayfaGündemEsenköy Belediyesi kapılarını kedilere açtı

Esenköy Belediyesi kapılarını kedilere açtı

Çınarcık’a bağlı Esenköy Belde Belediyesi, kapılarını kedilere açtı. Belediyenin yönetici ve çalışanları, oturdukları koltukları bile kedilerle paylaşıyor.

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy Belde Belediyesi personeli, yaklaşık iki yıldır binaya aldıkları kedileri besliyor. Personeller, kedilere özellikle uyurlarken rahatsızlık vermemek için hassasiyet gösteriyor. Ağırladığı kedi sayısı zaman zaman değişen belediye, kış aylarında 20’ye yakın kediye ev sahipliği yapıyor.

“Kedilerle bir arada bulunmak güzel duygu”

Belediyenin Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Uçar, kedilerle bir arada bulunmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. Uçar, iki yıl önce bir anne ve 5 yavru kedinin belediyenin kapısına bırakılmasıyla kedilere bakmaya başladıklarını anlattı. Uçar, “Ben onlara dışarıda mama vermeye başladım. Yaz sonuna kadar 2 yavru kaldı. Kışa doğru içeri girmeye başladılar benimle birlikte. Sonra odama kadar geldiler. Burada beslemeye başladım” dedi.

“Burada kedilerle iç içeyiz”

Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan ise, belediyede kedilerin bulunmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Kaptan, “Personelim gerçekten hayvanları çok seviyor. Biz kedilerle iç içeyiz burada. Her yerde hayvanlara destek olmalıyız, korumalıyız, beslemeliyiz. Burada onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Doğadaki dengeyi sağlayan bir unsurdur hayvanlar da” diye konuştu.

Hayvanlara yönelik şiddete dikkat çeken Başkan Kaptan, “Hayvanlara zarar vermek bence insanlık suçu. O şekilde olan insanları kınıyoruz. Dünyada üç canlı var; insanlar, hayvanlar, bitkiler. Bunlar her zaman birbirine muhtaçtır. Dengeyi onları koruyarak sağlayabiliriz” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla