Ana SayfaAkıllı KentlerEyüpsultan Belediyesi 'Yeraltı Konteynerleri' projesine başladı

Eyüpsultan Belediyesi ‘Yeraltı Konteynerleri’ projesine başladı

Eyüpsultan Belediyesi, Yeraltı Konteynerleri” projesi çalışmalarıyla cadde ve sokak üzerinde bulunan çöp konteynerleri yer altına alıyor.

Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir çevre için ilçe genelinde uygun olan noktalarda yeraltı çöp konteyneri koyarak çöp toplamayı modern hale getirdi. Eski tip çöp biriktirme ve toplama alışkanlıklarına yenilikçi çözüm sunarak 2015-2018 yılları arasında ilçe genelinde 66 adet yeraltı konteyneri yapıldı. İlçe genelinde bulunan konteynerlerden bin 300 adedi mukavemeti güçlü, daha dayanıklı konteyner ile yenilenerek, yeni 206 noktaya 305 adet konteyner konuldu.

Konteynerler yerleştirildi

Akşemsettin Mahallesinde 23 noktaya 34, Alibeyköy Mahallesinde 11 noktaya 19, Çırçır Mahallesinde 14 noktaya 20, Defterdar Mahallesinde 4 noktaya 4, Düğmeciler Mahallesinde 5 noktaya 7 ve Emniyettepe Mahallesinde 19 noktaya 27 konteyner konuldu. Esentepe Mahallesinde 8 noktaya 10, Eyüp Merkez Mahallesinde 23 noktaya 34, Göktürk Mahallesinde 11 noktaya 17, Güzeltepe Mahallesinde 16 nokaya 26, İslambey Mahallesinde 13 noktaya 20, Karadolap Mahallesinde 6 noktaya 10 ve Mithatpaşa Mahallesinde 3 noktaya 5 konteyner yerleştirildi. Nişanca Mahallesinde 10 noktaya 13, Rami Cuma Mahallesinde 7 noktaya 11, Rami yeni Mahallesinde 4 noktaya 6, Sakarya Mahallesinde 3 noktaya 4, Silahtarağa Mahallesinde 14 noktaya 17, Topçular Mahallesinde 3 noktaya 4 ve Yeşilpınar Mahallesinde 9 noktaya 17 konteyner konuldu.

Geri dönüşüme büyük katkı

Geri dönüşümde farkındalık oluşturmak ve geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak için ise Cam Kumbaralar ilçe genelinde uygun yerlere konuldu. Bu kapsamda, kumbara konulan yerler ve adedi şöyle: Akşemsettin Mahallesine 31. Alibeyköy Mahallesine 2. Çırçır Mahallesine 16. Defterdar Mahallesine 5. Düğmeciler Mahallesine 8. Emniyettepe Mahallesine 4. Esentepe Mahallesine 9. Eyüp Merkez Mahallesine 5. Göktürk Merkez Mahallesine 31. Güzeltepe Mahallesine 12.
İslambey Mahallesine 6. Karadolap Mahallesine 17. Mimar Sinan Mahallesine 5. Mithatpaşa Mahallesine 6. Nişanca Mahallesine 11.
Rami Cuma Mahallesine 4. Rami Yeni Mahallesine 4. Sakarya Mahallesine 1. Silahtarağa Mahallesine 14. Topçular Mahallesine 8. Yeşilpınar Mahallesine 23. Akpınar Mahallesine 2. Pirinççi Mahallesine 2. Işıklar Mahallesine 1. İhsaniye Mahallesine 1. Odayeri Mahallesine 1. Ağaçlı Mahallesine 1. İlçe genelinde uygun olan yerlere 233 adet cam kumbara konularak geri dönüşüme büyük katkı sağlandı.

Yerel seçimler yaklaşırken tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Yerel seçimler 2019 için derlediğimiz son dakika haberleri takip ediniz. Yerel yönetim haberleri arasından kalitesiyle sıyrılan www.ozelkalem.com.tr olarak kaliteli yerel yönetimler son dakika haberleri ile bir tık uzağınızdayız.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla