Ana SayfaKültür SanatGeleneksel el sanatları Bursa'da buluşuyor

Geleneksel el sanatları Bursa’da buluşuyor

Bursa’da düzenlenen 3. Geleneksel El Sanatları Festivali, Türkiye’nin 35 şehrinden 110 sanatçı ve 82 farklı sanat dalından binlerce esere ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Kent Konseyi tarafından organize edilen 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali başladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda düzenlenen festivalin açılışı yapıldı. Mehter Takımı’nın marşları ve Kılıç Kalkan gösterileriyle renklenen festivalin açılış töreninde, Bursa’dan 17 sanatçıya, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Sanatçı Belgesi’ verildi.

“Geleneksel değerler geleceğe taşınıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin köklü bir kültürel mirasa ve sanat birikimine sahip olduğunu söyledi. Aktaş, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, tarih ve kültür şehri Bursa’da 3’üncüsü organize edilen festivalin, şehrin değerine değer kattığını söyledi. Festivalin önemine özellikle dikkati çeken Başkan Aktaş, “Tarihi İpek Yolu’nun son durağı olan Bursa, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi çarşı ve hanlarıyla sanatkârlar şehri olarak, kültürüne ve tarihine sahip çıkıyor. Halk kültürünün eşsiz örneklerini teşkil eden ancak bugünün yaşam koşullarına bağlı olarak kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması ve geleceğe taşınmasını hedefliyoruz. Bu nedenle bu festival, ayrı bir önem taşıyor” dedi.

“El emeği göz nuru binlerce eser var”

Aktaş, Bursa’daki el sanatları buluşmasına, halihazırda çalışan ustalar ve sanatçıların katıldığını söyledi. Aktaş, “Sanatçılarımız, eserlerini sergiliyor. Bu tür festival ve organizasyonlar, bir yandan sanatçıların sanatlarını icra etmelerine teşvik olurken, diğer taraftan da tarihi ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılmasına imkan sunuyor. Festival, Türkiye’nin 35 farklı şehrinden gelen 110 sanatçının 82 farklı sanat dalında binlerce eserine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden güzel el emeği eserler. 15 Nisan Pazar gününe kadar görülebilecek. Tüm Bursalıları el emeği göz nuru eserleri görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

İlk kez uluslararası katılım sağlandı

Aktaş, festivale ilk kez uluslararası katılım olduğunu, Gümülcine ve Kırcaali’den de ustaların geldiğini dile getirdi. Aktaş, bu durumun hem Bursa’nın tanıtımına katkı sağladığını hem de Türkiye adına özellikli bir kazanım olduğunu ifade etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla