Ana SayfaGündemGömeç Belediyesi, 110 yıllık tarihi binada hizmet veriyor

Gömeç Belediyesi, 110 yıllık tarihi binada hizmet veriyor

Balıkesir’in Gömeç Belediyesi, 1908 yılında Rum ustalara ilkokul olarak yaptırılan 110 yıllık tarihi taş binada hizmet veriyor.

Balıkesir’in Gömeç Belediyesi, 19 110 yıllık tarihi taş binada hizmet veriyor. 1908 yılında Rum ustalara ilkokul olarak yaptırılan bina, restore edildikten sonra 12 yıldır belediye hizmet binası olarak kullanılıyor.

Gömeç’te 1908 yılında yaptırılan tek katlı taş binada kullanılan ağaçlar Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan getirilirken, kiremitleri de Fransa’nın Marsilya kentinden getirildi. Uzun yıllar Gülüzar’ı Vatan İlkokulu olarak kullanıldıktan sonra, bir süre boş kalan bina, sonra restore edildi. 13 yıl önce restore edilen yapı, 12 yıldan beri de Belediye Hizmet Binası olarak kullanılıyor.

“İlçede böyle bir tarihi bina yok”

İlkokulu bu binada okuduğunu anlatan Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, binanın Gömeç’in tek tarihi yapısının olduğunu ve korumak için gayret gösterdiklerini söyledi. Belediye çalışanları da tarihi binada hizmet etmekten mutlu olduklarını söyledi. Binayı koruduklarını anlatan Arslan, ”Belediye binamız tarihi bir yapı. Rum ustalar ve kalfalar tarafından 1980’de inşa edilmiş. Kiremitleri Marsilya’dan gelmiş. Ahşapları, Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gelmiş. Gelen gidenin bütün vatandaşların çok hoşuna gidiyor. Bizim de Gömeç’imizde başka böyle bir tarihi bina yok. Bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bizden önceki belediye başkanı arkadaş, Allah razı olsun bunu bize kazandırdı. Burası bizim ilkokulumuzdu. Çok uzun yıllar hizmet verdi. Son dönemlerde biraz boş kalmıştı. Boş kalınca da mekan dökülüyor. Geçen dönemki arkadaşımız tadilat yaptırdı. Milli Eğitim’den tahsis edildi. Şu anda burada hep beraber Gömeç’imize hizmet ediyoruz. Biz bunu elimizden geldiğince koruyoruz” dedi.

Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan
BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla