Ana SayfaGündemİzmir'de 'Uluslararası Su Kongresi' yapılacak

İzmir’de ‘Uluslararası Su Kongresi’ yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesince, kentte 4’üncü Uluslararası Su Kongresi düzenlenecek. Kongrede, şehir suyu altyapısının akıllı yönetimine ilişkin çalışmalar tartışılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4. Uluslararası Su Kongresi düzenleyecek. Kongre, şehir suyu altyapısının akıllı yönetimine ilişkin uluslararası bulguları masaya yatırmak amacıyla 2-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Bu önemli etkinlikte bilimsel araştırma sunacak akademisyenlerin, bu çalışmalarını ay sonuna kadar göndermeleri isteniyor.

İlk olarak 2009 yılında gerçekleştirdiği Uluslararası Su Kongresi’nde “Güvenli Su Üretimi” başlığını öne çıkaran ve konusunda uzman bilim insanlarını İzmir’de buluşturulmuştu. Özellikle arsenik sorunuyla ilgili çarpıcı bilgileri ortaya koyan İZSU Genel Müdürlüğü, ardından “İklim Değişikliğinin Kıyı Kentlerine Etkileri” ve “Sürdürülebilir Su Yönetimi” kongrelerine ev sahipliği yaptı. Uluslararası Su Kongresi, İZSU’nun kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında 4. kez düzenlenecek. Kongrenin ana teması ise “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” olarak belirlendi.

Kongre, İZFAŞ işbirliği ile 2-4 Kasım tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Kongreye yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda uzmanın katılması bekleniyor. “Yenilikçi Su Arıtma Teknolojileri”, “Yenilikçi Atık Su Arıtma Teknolojileri”, “Akıllı Su Altyapıları”, “Su Yönetiminde Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı”, “Su ve Atık Su Şebekelerinde Modelleme”, “Suyun Yönetişimi”, “Katılımcı Su Yönetimi” ve “İklim Değişikliğinin Kentsel Su Temini Üzerine Etkileri” ana başlıklarında, ulusal ve uluslararası katılımın sağlanacağı kongrede, akademik uygulamaya yönelik çalışmalar yer alacak ve güncel araştırmaların sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla