Ana SayfaGündemAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı

İstanbul’un Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığınca, görevden uzaklaştırıldı. Karar tepki gösteren İlgezdi, “Hukuk burada çökmüştür” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yapılan incelemeler ve yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında Mülkiye Müffettişleri tarafından raporlar düzenlenmiştir. Ayrıca adli mercilerce soruşturma ve kovuşturmalar yürütülmüştür. Bu sebeple Anayasanın 127’nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12. 2017’de görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Battal İlgezdi’nin Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasında, İmar Kanunu’na, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’na, Devlet İhale Kanunu’na aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması fiillerinin işlenmesi olarak nitelenen hususlar göz önüne alınmıştır” ifadelerine de yer verildi.

“Hodri meydan”

Battal İlgezdi ise, belediye önünde kendisine destek vermeye gelenlere hitap ederek, karar tepki gösterdi. Belediye Başkanı olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirten İlgezdi, “Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikayet etsin” dedi.

“Ben burdayım”

Söz konusu iddiaların yargıya taşındığını anlatan İlgezdi, “Bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiç bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla