Ana SayfaGündemBirleşmiş Kentler toplantısı İstanbul'da yapıldı

Birleşmiş Kentler toplantısı İstanbul’da yapıldı

UCLG – MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel İstişare Toplantısı İstanbul’da yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, vatandaşa hizmet etmek gibi bir sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

UCLG – MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel İstişare Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde yapıldı. Güneşli Wyndham Grand Istanbul’da gerçekleştirilen toplantıya, birliğin Türk ve yabancı eş başkanları ile üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Uysal, UCLG’nin Birleşmiş Milletler’den (BM) sonra dünyanın en büyük birliği olduğunu hatırlattı. Uysal, “Baktığınız zaman sorumluluğumuz gerçekten büyük. Burada iki gün boyunca sürecek olan toplantılarımızda bölge adına neler yapılabileceği tartışılacak ve bu tartışmalardan çıkan sonuçlar da yine diğer toplantılarda belki ana gündem maddesi olarak gündeme alınacak” dedi.

“Demokrasinin çekirdeğiyiz”

Uysal, toplantıya katılan her üyenin vatandaşa en iyi dokunabilecek birimlerden biri olan belediyelerde görev yaptığının altını çizdi. Başkan Uysal, “Demokraside eğer bir kademe sayılacaksa vatandaşın ilk ulaşabildiği bir konumdayız. Ve belediye olarak, belediyeler olarak demokrasinin çekirdeğiyiz desek yanlış bir ifade olmaz. Dünyada benzerleri var mıdır bilmiyorum ama ülkemizde demokrasinin çekirdeği aslında muhtarlardan başlar. Onlar bizlerden daha yakın vatandaşlara. Ancak muhtarlar da ayrı bir bütçe, ayrı bir organizasyon şeması olmamasından dolayı vatandaşın dertlerine çözüm, vatandaşın hayat standartlarında değişiklik dersek birinci sırada belediyeler yer almaktadır” diye konuştu.

“Önemli görevler düşüyor”

Başkan Uysal, UCLG’nin BM’den sonra en büyük kuruluş olmasının kendilerine önemli görevler yüklediğine vurgu yaptı. Uysal, “Bize de dünyadaki sorunları çözme adına önemli görevler düşüyor. Birinci görevimiz, görevli bulunduğumuz yani belediyemizin kuruluşunun bölge insanlarına hizmet etmek ise onların dertlerini, problemlerini çözmek ise, hayat standartlarında kaliteyi artırmak, onlara katkıda bulunmak. İkinci bir görevimizin de sadece bulunduğumuz bölgeye değil üyesi bulunmuş olduğumuz kuruluşun Dünya Belediyeler Birliği’nin bu organizasyonun gücünü kullanarak dünyanın değişik bölgelerindeki insanlara yardım eli uzatabilmek olmalı. Bu manada toplantı da bölgedeki bütün sorunların burada konuşulması ve çözüm aranması gerektiğini düşünüyorum. Tüm problemlere çözümü burada bulamasak bile gündeme taşınması da çözüm adına atılmış en önemli adımlardan biri olacaktır” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla