Ana SayfaGündemBaşkan Aktaş, CHP'li belediyeleri ziyaret etti

Başkan Aktaş, CHP’li belediyeleri ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP’li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret etti. Aktaş, hizmette siyasi ayrım yapmadıklarını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye ziyaretleri çerçevesinde, CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Aktaş, Bozbey ile çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Aktaş, “İlçe ziyaretlerimiz devam ediyor. Ekibimizle beraber, Nilüfer Belediyesinde, Nilüfer Belediye Başkanı’mızın konuğu olduk. Sağ olsun kendisi de başkan yardımcılarıyla, bürokratlarıyla beraber bizleri sıcak bir şekilde karşıladı. 4. dönem Belediye Başkanımız, tecrübeli bir ekip var. Gördükleri tespitleri, eksik ve aksaklıklarla alakalı konuları, ifade ettiler. Biz de bu noktada kendilerine belirli konuları ifade ettik, izah ettik. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

“1’inci gündem konusu kentsel dönüşüm”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Başkan Aktaş, Bursa’nın 17 ilçesinin de kendine has problemlerinin ve sıkıntılarının olduğuna dikkat çekti. Aktaş, “17 ilçenin de belediye başkanları ve idarecileri var. Bugün bir güzelliği daha yaşadık. Hem AK Parti İlçe başkanımızın meclis üyesi olması, Nilüfer’i bu manada bilmesi, mühendis kökenli olması, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanımızın da burada olması, bu manada karşılıklı diyaloğu da artırdı diyebilirim. Zaten tanışıyorlar ama sorunların beraberce dinlenilmesi ve çözülmesi bakımından bir hamle ve bir aşama olarak görüyorum, çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde bütün belediye başkanlarımız çalışma arkadaşlarımız. Nilüfer’in 1. gündem konusu kentsel dönüşüm ve beraberinde trafik ve ulaşım. Yoğunlaşılacak ana noktalar bunlar ama bunun yanında tali konular da ifade edildi. Nilüfer halkının sorunları, sıkıntıları, bu bazen orta refüj düzenlemesi, bazen bir park uygulaması veya bir dere ıslahı, konunun ne olduğu önemli değil. Dosyalarımızı detaylı bir şekilde aldık, inşallah takipçisi olacağız” diye konuştu.

“Gülümseyen insanların sayısı artsın”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, Başkan Aktaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Bozbey, “Bugün, Nilüfer’i ve Bursa’yı konuştuk. Neticede bizler de bu kentte yaşayan insanlar olarak önerilerimizi Sayın Başkan’ımıza ve bürokratlarına ilettik. Ben hem bürokratlarıyla birlikte bizi ziyaret etmesinden ve bizlerin görüşlerini almasından dolayı kendisine gerçekten çok çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Bursa, büyüyen ve gelişen bir kent ama en hızlı gelişen ve büyüyen de Nilüfer. Onun için Nilüfer’e biraz daha ayrıcalık bekliyoruz Sayın Başkan’dan. Bu nüfus artışıyla birlikte pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Sorunların çözümü noktasında zaman zaman hep beraber oturup değerlendirmesini yapacağız, bürokrat arkadaşlarımızla birlikte. Amacımız, gülümseyen insanların sayısını daha fazla artırmak ve Bursa’yı yaşanabilir bir Bursa haline getirmek, Nilüfer’i yaşanabilir bir Nilüfer haline getirmek” ifadelerinde bulundu.

Bozbey, ziyaretinden dolayı Başkan Aktaş’a, Nilüfer’de 5 bin 999 kişiyle oluşturulan Atatürk portresini hediye etti.

“Mudanya’da öncelik sahil ve ulaşım”

Başkan Aktaş, daha sonra ise, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz makamında ziyaret etti. AK Parti ve CHP İlçe başkanlarının da katıldığı basına kapalı toplantıda, devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar ele alındı. Başkan Alinur Aktaş, şunları söyledi:
“Mudanya’da CHP’li Belediye Başkanı’mız görevde. Partiler farklı olabilir, sonuçta bu halkımızın tercihi ama biz, bu saatten sonra Mudanya’ya, Bursa’ya ne yapabiliriz, bunun hesabı ve heyecanı içindeyiz. Farklı yaklaşımlar olacaktır. Bu çok doğal, asıl mesele öncelikli sorunları belirleyip, çalışmaları hızlandırmak… Yaptığımız toplantıda Mudanya’da sahil düzenleme, otopark ve ulaşım öncelikli sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Burada aldığımız notlar, bizim için değerli ve önemli. Kısa sürede ilçeyi geleceğe taşıyacak adımları süratle atacağız. Sıcak ev sahipliğiyle bizleri karşılayan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”

“Uyum içinde çalışacağız”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, 30 Mart 2014’te aday olarak halkın karşısına çıktıklarını, seçildikten sonra ise siyasi bir yaklaşım içinde olmadıklarını belirtti. Türkyılmaz, “Çünkü biz, ‘Hizmetin siyaseti olmaz’ dedik, kimseyi ayrıştırmadık, ötelemedik. Diyalog eksikliğinden kaynaklanan birtakım sorunlar vardı. Şimdi bu sorunları büyütmeden ilçemize yeni yeni projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz. Her ilçenin farklı değerleri var. İznik’in gölü, dağ ilçelerinin yaylaları gibi Mudanya da İstanbul ve Trakya bağlantısıyla, sahiliyle ayrı bir değer. Bursa’mızı 17 ilçesiyle bir bütün olarak uyum içinde geleceğe taşımak için birlikte çalışmamız gerek. Ben de bu ziyaretleri nedeniyle başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehirin bin 58 mahallesi var. Bunların hepsine yetişmek kolay değil. Özellikle Mudanya ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin yetişemediği her konuya maddi, manevi desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla