Ana SayfaGündemEngelsiz Yaşam Fuarı, İstanbul'da kapılarını açtı

Engelsiz Yaşam Fuarı, İstanbul’da kapılarını açtı

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve engellilere yönelik ürünlerin bulunduğu Engelsiz Yaşam Fuarı, İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını açtı.

Engelli ve bakıma muhtaç kişiler için teknolojik ürünler ile yerel yönetimlerin engellilere yönelik çalışmalarının sergilendiği Engelsiz Yaşam Fuarı açıldı. İstanbul Fuar Merkezinde 10’uncusu düzenlene fuarda, engelliler, hayatlarını kolaylaştıracak teknolojik ürünlerle buluştu. Fuara katılan bir firmanın genel müdürü Uğur Demirci, görme engellilerin yanı sıra okuma-yazma bilmeyenler için ‘oy kullanma makinesi’ ürettiklerini söyledi.

Pazara kadar açık

Fuarda, engelliler için otobüs, tekerlekli sandalye, ortez protez, görme engelli tableti, işitme cihazları, eğitim araçları gibi farklı kategorilerde pek çok ürünün sergilendi. Fuar, pazar gününe kadar açık olacak. Fuar geçen yıl 15 bin 415 ziyaretçi ile buluşmuştu.

Fuarda bazı belediyeler de stant açarak, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve engelleri kaldırmak adına yaptıkları çalışma, proje ve hizmetlerini paylaşıyor. Engelsiz Yaşam Fuarı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un, Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Eyüpsultan, Kadıköy, Kartal ve Ümraniye ilçe belediyeleri ile Antalya’nın Alanya ilçe belediyesinin stantları yer alıyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla