Ana SayfaGündemESENLER'DE AKILLI RUHSAT DÖNEMİ BAŞLADI

ESENLER’DE AKILLI RUHSAT DÖNEMİ BAŞLADI

İstanbul’un Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ruhsatta Akıllı Sistem Projesi (RASİS), Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından kamuoyuna tanıtıldı. Başkan Göksu, Türkiye’de bir ilk olan RASİS ile Esenler’de yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Türkiye’de bir ilk olan Ruhsatta Akıllı Sistem Projesi (RASİS) ile Esenler’deki iş ve işyerlerine ait tüm veriler tek bir çatı altında toplandı. Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle hazırlanan “Ruhsat Yönetiminde Esenler Modeli” RASİS projesinin tanıtım toplantısı Esenler Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Uzmanı Cüneyt Genç, Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Esenler Kaymakamlığı ile Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da paydaşı olduğu projeyi anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan programda, ilk olarak İSTKA Uzmanı Cüneyt Genç söz aldı. İstanbul’un daha yaşanabilir bir şehir olması için 2010 yılından beri 700 projeye destek verdiklerini belirten Genç, RASİS’in Esenler ve ilçe esnafı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

esenlerbaskan2Projenin tanıtımını yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, RASİS projesini Esenler’de yeni bir dönemin başlangıcı olarak tanımladı. Esenler’de artık tüm ruhsat iş ve işlemlerinin adrese bağlı olarak teknoloji desteğiyle yönetileceğini söyleyen Başkan Göksu, “Bugüne kadar on binlerce esnafımızın ruhsat almak için beklediği ve bir çok prosedürlerle uğraşırken zaman kaybına uğradığı bir dönemin kapanıp yeni ve farklı bir dönemin başladığı bir gün. Allah nasip ederse 22 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ruhsat işlemlerinde yeni bir dönem başlayacak” dedi.

Ticaret artık doğru yönlendirilecek

Akıllı ruhsat sistemi ile iş yerlerine sicil getirdiklerine dikkat çeken Başkan Göksu,”Hayatın merkezindeki ticaret, başı boş bırakılacak bir şey değil. Bu proje ticaretin doğru yönlendirilmesini ve yönetilmesini sağlayacak. Böylece doğru yerde doğru yatırım yapılması sağlanacak ve ticarette verimliliğin artırılmasıyla istihdama büyük bir katkı sunulacak” şeklinde konuştu.

“Dünyanın en en en akıllı şehrini kuruyoruz”

Ruhsatla ilgili akıllı sistem RASİS’in Esenler için hedeflenen akıllı şehir sisteminin bir parçası olduğuna işaret Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın en akıllı şehrini demiyorum. Dünyanın en en en akıllı şehrini kuruyoruz. Bu şehirde toprağın altında ve üstündeki tüm mekansal verilerin tamamı dijitalleştirilecek. Bir diğer büyük projemiz ise tekstil ile ilgili. 12 trilyon liralık bu proje ile Esenler’deki bütün tekstil atölyelerini her anlamda iyileştirecek ve dünyaya açılmasını sağlayacağız.”

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla