Ana SayfaGündemHaliç kıyısında imar planlarında değişiklik yapıldı

Haliç kıyısında imar planlarında değişiklik yapıldı

İstanbul’un Eyüp ilçesi sınırları dahilinde bulunan Haliç kıyısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait on katlık imar planlarında değişiklik yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda ismi Eyüpsultan olarak değiştirilen eski Eyüp ilçesi sınırları dahilinde bulunan Haliç kıyısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait on katlık imar planlarında değişikliğe gidildi. Buna göre mülkiyeti İBB’ye ait şirketlerden İstanbul İmar İnşaat Anonim Şirketi’nin sahibi olduğu on bin metrekarelik arazide yapılacak inşaatın yüksekliği, on kat değil altı kat olarak inşa edilecek. Böylece Haliç silueti de korunmuş olacak.

Eyüp Devlet Hastanesi, 732 ada, 1 parselde bulunan dokuz bin altı yüz yetmiş iki metrekare yüzölçümlük arazi, hâli hazırda İBB’ye bağlı firmanın uhdesinde bulunuyordu. Geçtiğimiz sene haziran ayında yapılan imar planında, konut, ticaret ve rekreasyon alanına bölge dâhil edilmişti. Yapılan plan değişikliğinde bölgede olan dört katlık yükseklik sınırı, İBB tarafından on kata çıkarılmıştı. Ancak Eyüpsultan Belediyesi, Haliç’in siluetini bozması nedeniyle bunu tartışmaya açmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu itirazı değerlendirdi. Belediye, Haliç’in siluetine ilişkin doğru bir karar vererek on katlık yüksekliği altı kata indirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yapılan oturumda, on katlık yükseklik düşürüldü ancak emsalin düşürülmemesi de ayrı bir tartışmaya yol açtı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla